Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

13 februari 2024, Nyheter

Vårens utvalda entreprenörer för inkubatorprogrammet Go Business

11 kreativa och nytänkande entreprenörer med verksamheter inom redovisning, eventplanering, hållbarhet, varumärke, samtalsterapi, besöksnäring och scenpoetri från Norrbotten och Västerbotten. Vad har de gemensamt? Jo, de har blivit utvalda och antagna till Go Business inkubatorprogram i vår.

Vårens utvalda entreprenörer för inkubatorprogrammet Go Business

P R E S S M E D D E L A N D E. 11 kreativa och nytänkande entreprenörer med verksamheter inom redovisning, eventplanering, hållbarhet, varumärke, samtalsterapi, besöksnäring och scenpoetri från Norrbotten och Västerbotten. Vad har de gemensamt? Jo, de har blivit utvalda och antagna till Go Business inkubatorprogram i vår. Den gemensamma nämnaren för alla är att de är kreativa och nytänkande och att de vill utveckla sina företagsidéer tillsammans med andra.

Inkubatorprogrammet hos Go Business har genom de 16 år de varit verksamma erbjudit coachning och utveckling till drygt 500 entreprenörer. Fyra av fem fortsätter driva sitt företag efter att ha gått programmet.

– Som alltid så känns som en spännande mix av kunskap och företagsidéer bland årets första inkubatordeltagare. Nu ska vi göra vårt bästa tillsammans med dem så att de kan ta nästa steg i sitt entreprenörskap, säger Andreas Kanon, verksamhetschef på Go Business.

Inkubatorprogrammet är sedan några år helt digitalt där entreprenören får vara en del av ett härligt digitalt ”community” med andra, och tidigare, deltagare. Programmet pågår hela våren med affärscoaching, föreläsning- och workshopserier, nätverksträffar, möten online och mycket mer.

– Vi bjuder också in personer från näringslivet som håller i olika inspirationsföreläsningar och workshops. Det är viktigt med goda förebilder. Varje inkubatorprogram avslutas med en Level Up där deltagaren får presentera sin affärsidé och en utmaning de har inför en extern expertpanel, berättar Andreas Kanon.

Några exempel på vårens föreläsare är Lisa Lindström, VD och medgrundare till designbyrån Doberman. Hon är med på den första träffen och delar med sig av sin resa. Längre fram kommer retorikexperten Anna Ekblom att leda programpunkten Go Pitch. Anna är utbildad inom psykologi och retorik och har gedigen kunskap om framgångsrik kommunikationsteknik.

Inkubatorprogrammet våren 2024 pågår mellan den 13 februari och 28 maj.

Lista över vårens deltagare i Go Business inkubatorprogram:

Skellefteå
Sima Haddadin, Simas Startup Services – Konsult inom startups och tech
Marina Lundmark, Lundmo consulting AB – Konsult inom eventplanering, projektledning och administration

Piteå
Christina Henriksen, Nordheimen Konsult – Social hållbarhetsstrateg
Sara Lundberg, Bright ID – Marknadskommunikatör, Content Creator, Varumärkesbyggare & Fotograf

Luleå
Anna Svanljung – Digital marknadsföring
Linda Vesterberg, LiVe Terapi – Samtalsterapi

Boden
Patricia Lind Karlsson, Vorto Sweden / Delägare Mitt Häfte, Tech

Jokkmokk
Caisa Isaksson, Arctic Guest House and Activities – Besöksnäring

Övertorneå
Elenor Lejon, Lejon Konsult – Redovisningskonsult

Älvsbyn
Josefin Silan Karlsson, JSK ord & bild – Scenpoet, artist, och pedagog

Arvidsjaur
Sofia Lindqvist, Design & Interiör i Arvidsjaur – Inredningskonsult

Fakta Go Business

Go Business är en digital inkubator för kreativa och nytänkande entreprenörer i norra Sverige. Vi hjälper dig att förverkliga din företagsdröm. Hos oss får du inspiration, kunskap, individuell coaching och blir en del av ett stort community av företagare som stöttar och peppar varandra.

För mer information kontakta:

Andreas Kanon

Verksamhetschef Go Business

andreas.kanon@piteasciencepark.se

070- 521 51 31

 

Pressfoto Talarforum: Lisa Lindström, Doberman.