Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

15 april 2015, Nyheter

Vatten och miljöbyrån flyttar in

Bild på David Sundström och Maria Öqvist.

Vatten & Miljöbyrån expanderar och öppnar kontor i Piteå. Kontorschefen Maria Öquist ser fram emot nya projekt och Piteå kommuns näringslivschef och tillika VD på Piteå Science Park, David Sundström, välkomnar kompetensen.

Från och med den 1 april finns Vatten & Miljöbyrån i Piteå. Sedan tidigare finns det dubbelt prisade Gasellföretaget i Luleå, Boden och Skellefteå.

Piteåfödda Maria Öquist har anställts som kontorschef och hoppas på både nya projekt och nya kollegor.

– Jag har precis flyttat in i våra lokaler på Piteå Science Park. Vi fastnade direkt för atmosfären här, med många unga, kreativa människor. Det finns tre platser här på kontoret och de hoppas jag vi kan fylla, säger Maria Öquist.

Maria kommer närmast från konsultvärlden, där hon jobbat som uppdragsledare inom VA i Piteå och har dessförinnan jobbat som vattensamordnare på Vattenmyndigheten i Luleå. Från 2002 till 2010 jobbade hon i Stockholm inom kommunal VA-verksamhet men tanken på Vatten & Miljöbyrån har funnits där ett bra tag.

– Jag har alltid haft ett gott öga till Vatten & Miljöbyrån och hållit kontakten med dem genom åren. När de ringde mig blev jag alldeles varm i hjärtat, säger Maria och fortsätter:

– Jag brinner för hela VA-området och hoppas kunna kombinera min ledarskapsbakgrund med det strategiska arbetet.

Maria kommer främst jobba med VA-planering och VA-utredning och etableringen i Piteå ser hon som en självklar del av företagets utveckling.

– Vi vill vara nära våra kunder och vara med där det händer. Att finnas på plats är också ett sätt att locka arbetskraft som bor här.

Just det sistnämnda gläder David Sundström, näringslivschef Piteå kommun samt VD för Piteå Science Park.

– Vi jobbar strategiskt med att försöka etablera företag med miljökompetens här, så Vatten & Miljöbyråns etablering känns väldigt rolig. Vi välkomnar dem hit!

Han menar också att företagets närvaro i stan inte bara ger en bredare arbetsmarknad utan även bidrar med kompetens inom en tjänstenäring som han gärna ser växer.

– Eftersom Vatten & Miljöbyrån funnits på andra orter nära oss har vi känt till dem. Men nu blir de också en del av vår utveckling.

Nya medarbetare sökes till kontoret i Piteå.

Vatten och Miljöbyrån söker i första hand konsulter till kontoret i Piteå men finns även i Luleå, Boden och Skellefteå så bor du där eller har närmare till någon av de orterna, tveka inte att höra av dig!

Mer om deras lediga tjänster hittar du under www.vmbyran.se/om-oss/lediga-jobb/.