Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

11 januari 2024, Nyheter

Vi söker en projektledare/innovationsledare

Vill du vara med och utveckla Piteås näringslivsklimat och bidra till den hållbara gröna omställningen i norra Sverige? Vill du arbeta med att möjliggöra samhällsutveckling? Nu söker vi dig som vill förstärka vårt team som innovationsledare/projektledare.

Vi söker en projektledare/innovationsledare – är det du?

Vill du vara med och utveckla Piteås näringslivsklimat och bidra till den hållbara gröna omställningen i norra Sverige? Vill du arbeta med att möjliggöra samhällsutveckling? Nu söker vi dig som vill förstärka vårt team som innovationsledare/projektledare. Du kommer initialt att jobba med våra projekt North Sweden Cleantech och North Creative Nodes som verkar inom fokusområden som hållbarhet och kulturella branscher.

Läs mer om projekten här på vår webbplats.

Arbetsbeskrivning

Piteå Science Parks uppdrag är att arbeta med näringslivs- och samhällsutveckling i samarbete med företag, akademi, forskning, myndigheter, kommuner och andra samhällsfrämjande verksamheter.

Du bör därför ha lätt för att samarbeta och bygga, utveckla och förvalta relationer och nätverk. Vidare kommer du att paketera erbjudanden, planera och skapa mötesplatser. Du bör ha en god förmåga att omvärldsbevaka, att se affärsmöjligheter och att ta dessa i hamn. I arbetsuppgifterna ingår också ansvar för att söka projektfinansiering, formulera ansökningar samt ansvara för budget och rapportering till finansiärer vilket ställer krav på god struktur och ordning.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi ser gärna att du har jobbat med projektledning, rådgivning och affärsutveckling på något sätt. Du har förståelse för att arbeta i projektform och kunskap inom samhällsutveckling. Vi förutsätter att du har god kommunikationsvana och uttrycker dig väl på såväl svenska som engelska i tal och skrift. Vi ser gärna att du har akademisk utbildning.

Lika viktigt är att du är en social och utåtriktad person med stort nätverk som brinner för att driva utveckling tillsammans med andra. Du kommer att ha en stor möjlighet att påverka hur ditt arbete ska se ut och hur du lägger upp dina arbetsdagar.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är driftig, förtroendeingivande, ansvarsfull och strukturerad. Du är resultatinriktad, analytisk och van att organisera och driva ditt arbete både självständigt och i team. Som person är du trygg att hålla offentliga presentationer, samt ta kontakt med folk och presentera projekt och projekterbjudanden. Du har förmågan att anpassa diskussionen/dialogen till mottagaren.

Om oss
Piteå Science Park arbetar nära forskningsinstitut och akademi för att driva utvecklingen av Piteås starka profilområden: kulturella och kreativa branscher och cleantech. Hos oss möts olika perspektiv och kompetenser för att generera nya idéer, lösningar och upplevelser som gör Piteå och norra Sverige starkare och intressantare. I rollen som innovationsledare/projektledare driver du olika utvecklingsprojekt tillsammans med etablerade företag och entreprenörer som vill växa eller göra en förändring. Piteå Science Park arbetar för accelererad regional utveckling och innovationskraft. Hos oss får du jobba i ett starkt team med kreativa och ambitiösa medarbetare som drivs av att skapa värde för de företag och kunder som vi jobbar med.

Så här är det att jobba hos oss

Framför allt kommer du att hamna bland de bästa kollegorna! Vi har en glad arbetsplats där vi efterlever våra kärnvärden; hjärta, nya perspektiv och nytta. När du jobbar hos oss får du möjligheten att påverka ditt arbete och hur du lägger upp dina arbetsdagar i stor utsträckning. Alla som jobbar hos oss har möjligheten att certifiera sig till innovationsledare via vår samarbetspartner RISE. Du har också tillgång till friskvårdsbidrag och friskvårdstimmar. Hos oss får du jobba med framtidsfrågor och påverka det nya Piteå och Norrland som håller på att skapas. Vi verkar i en dynamisk tillväxtregion som ligger i framkant inom många områden. Om du tycker att det känns kittlande att arbeta med nya idéer som gör norra Sverige starkare och intressantare då kommer du att trivas hos oss.

Varaktighet, arbetstid
Anställningen är en tillsvidareanställning.

Var ligger arbetsplatsen?
Acusticum 4
94185 Piteå

Upplysningar
Johanna Blylod
Verksamhetschef Piteå Science Park
073-04 58 446
johanna.blylod@piteasciencepark.se

Låter det spännande? Mejla ditt cv och ett personligt brev till jobb@piteasciencepark.se senast den 31 januari. Rekryteringen sker löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Märk ansökningen ” Innovationsledare/ projektledare samhällsutveckling” i ämnesraden.