Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

21 maj 2019, Nyheter

WWF:s president gästar BIOBASE

Bild på Pavan Sukhdev, president för WWF och Helena Karlberg.

BIOBASE samlar en stor skara experter för att lyfta hållbara innovationer som alla har sitt ursprung i skogen. Konferensen låter besökaren uppleva hela värdekedjan från skogsråvaran till de förädlade produkterna.
– Den biobaserade ekonomin har en nyckelroll att spela för utvecklingen av framtidens hållbara samhälle. Världen väntar på de innovationer som växer fram inom den biobaserade ekonomin, konstaterar Helena Karlberg, vd, Piteå Science Park.

Under årets BIOBASE kommer Pavan Sukhdev, president för Världsnaturfonden, WWF, och rådgivare åt FN:s miljöprogram, UN Environment, att finnas på plats.
– Det känns väldigt spännande att vi i år får besök av WWF:s president Pavan Sukhdev. Det är ett bevis på att den här konferensens ämne berör alla både lokalt och globalt, säger Helena Karlberg.

Konferensen erbjuder dels technical visits och dels fördjupande föreläsningar och paneldiskussioner där experter ger sin syn på utmaningar och möjligheter. Det handlar om allt ifrån biobaserat flygbränsle till kläder gjorda av träfibrer.
– Med skogen som utgångspunkt kan vi se spännande innovationer realiseras och ny forskning som öppnar för nya hållbara lösningar. Det händer oerhört mycket i den här sektorn just nu och här i norra Sverige har vi flera projekt i den absoluta frontlinjen, säger Helena Karlberg.

Mer info och anmälan till BIOBASE här.