Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

YouCall hela Acusticums ansikte utåt

Servicecoordinator Petra Olofsson och YouCall är det första som man möter i den mäktiga Acusticum-foájen. För företagen och verksamheterna i företagsbyn innebär den bemannade receptionen en levande entré som kan serva med det mesta av allt det som behövs för att få den dagliga verksamheten att fungera.

Inkommande samtal besvaras snabbt och proffesionellt och YouCall är det där så viktiga ansiktet och rösten utåt i alla kundkontakter. Utöver det servar Petra hyresgästerna med kopiering, fax, guidningar på Acusticum och Musikhögskolan och en lång rad administrativa uppgifter.
– I vissa företag/projekt sköter jag också bokföringen, berättar Petra som delar sin tjänst mellan YouCall och Piteå Näringsfastigheter.

YouCall etablerade sig i Piteå 1996 och har på kort tid fördubblat både sin verksamhet och antalet anställda.

Rekordsnabb tillväxt senaste åren
– Vi har hunnit växa ur det första kontoret här i Piteå. Det säger Maria Andersson, driftchef vid YouCall och berättar att sedan starten har man utökat från 5 till dagens 26 anställda.

YouCalls huvudägare är SOS Alarm och verksamheten sträcker sig över hela landet.
– Traditionella telefonistuppdrag på distans är en del av verksamheten, och de avancerade kundtjänstuppdragen blir mer och mer vanliga i YouCalls dagliga arbete. Det är dagstidningar, fackförbund och felanmälan för kommunala enheter och bolag samt teleoperatörer som är de största uppdragen idag.

Det växande behovet av 24 timmars service till medborgare och företag, hos statliga och kommunala verksamheter, är den sektor som YouCall tror kommer att expandera mest under de kommande åren, fortsätter Maria. De sk utringande uppdragen består av främst av nöjd kund mätningar, kundbesöks- och seminarie bokningar, berättar hon om verksamheten i Sverige.

För Petra Olofsson på Acusticum är det dock en hel del mer.
– Att vara här på Acusticum är ett arbete i ständig rörelse och jag får träffa så oerhört många människor från alla möjliga olika verksamheter. Det är ju här kring receptionen på Acusticum som alla samlas, säger hon och konstaterar att det är svårt att tänka sig något mer omväxlande arbete.