Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

11 juli 2023, Nyheter

27 miljoner för att stärka den gröna omställningen i norr

Piteå Science Park har tillsammans med Skellefteå Science City* som projektägare blivit beviljade finansiering av projektet Innovationskraft för grön omställning av Strukturfondspartnerskapet Övre Norrland. Projektet har en budget på 27 miljoner SEK.

27 miljoner för att stärka den gröna omställningen i norr

Piteå Science Park har tillsammans med Skellefteå Science City* som projektägare blivit beviljade finansiering av projektet Innovationskraft för grön omställning av Strukturfondspartnerskapet Övre Norrland. Projektet har en budget på 27 miljoner SEK. 

– Det känns väldigt roligt och motiverande att få stöd för att jobba med och synliggöra regionens innovationsmiljöer. Det händer mycket spännande och möjligheterna är stora till ökad tillväxt och utveckling, inte minst till kompositbyn i Öjebyn, säger Johanna Blylod, verksamhetschef för innovationsarenan på Piteå Science Park.

Projektet Innovationskraft för grön omställning syftar till att stärka förutsättningen för hållbar tillväxt och konkurrenskraft hos små- och medelstora företag i norra Sverige.

– Genom att skapa fler möjligheter för hållbart företagande och öka samverkan med akademi och forskningsinstitut, industri och andra parter, vill vi möjliggöra för fler innovationer som leder till fler produkter och tjänster, säger Johanna Blylod.

Projektet förstärker det befintliga samarbetet inom North Sweden Cleantech men täcker nu hela det geografiska området Sundsvall till Luleå. Målet är bland annat att synliggöra och tillgängliggöra innovationsmiljöer och testbäddar som bidrar till stärkt förmåga att utveckla innovativa tjänster och produkter.

 

F A K T A

*Projektägare är Skellefteå Science City och övriga parter är Arctic Business, BizMaker, Piteå Science Park, RISE Processum, Umeå kommun och Uminova Innovation.

Projektet pågår mellan 2023-01-07 – 2026-10-31 och den totala budgeten är ca 27 miljoner SEK.

Projektet finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Västerbotten, Piteå kommun, Skellefteå kommun, Umeå kommun, Örnsköldsviks kommun, RISE Processum, Arctic Business, BizMaker, Uminova Innovation, Piteå Science Park, Skellefteå Science City, PiteEnergi, Övik Energi, Skellefteå Kraft, Umeå Energi, Umeå kommunföretag och Vakin.

 

 

 

 

No quem tantas pro, te eam mentitum concludaturque.

Populo temporibus ei his. Ne sea graecis instructior, dico nobis cotidieque pri no. Has lorem decore ad. Nobis feugiat duo cu, cu nec tota lucilius, id vim dicit expetendis. Patrioque repudiandae delicatissimi sed eu, an quodsi mediocritatem est, debet deleniti lobortis eu sea.

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2023-08-17

Två spännande utbildningar till företag i höst

I samarbete med Berghs School of Commucation erbjuder vi två spännande utbildningar till företag i höst, Facilitering och AI i kreativa processer.

2023-09-20

Goda insikter nr 1

Nu startar vi upp en serie av nyhetsbrev där vi kommer att dela med oss mindre av nyheter men mer av vår vardag och de insikter och reflektioner vi får i vårt arbete och i mötet med andra. Häng med! Prenumerera på brevet via vår sida på L…

2023-09-18

ForskarFredag i Piteå 2023

Nu är det snart dags för årets upplaga av ForskarFredag – veckan som vill få dig att upptäcka hur spännande forskning är.

Visa allt aktuellt