Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

22 april 2022, Nyheter

Snart är det dags för Arctic Game Week

Arctic Game Week erbjuder några dagar fyllda med affärskonferenser, nätverkande, underhållning och det populära megaeventet Nordsken där spel, kultur och kreativitet möts. Eventet hålls i Skellefteå den 25-28 maj på Sara Kulturhus och Skellefteå Kraft Arena. Arrangör är spelklustret Arctic Game där Piteå Science Park är ansvarig för Piteås medverkan och arbetet drivs av innovationsledaren Jacob Gabrielsson.

Jacob Gabrielsson innovationsledare Piteå Science Park

Hej Jacob! 👋

Berätta vad kommer årets program att bjuda på?

Arctic Game Week bjuder i år på en hel radda av intressanta föreläsningar och möten. Bland annat kommer Agnes Larsson, game designer på Mojang (Minecraft) prata om hur man jobbar med tillgänglighet. Besökarna kommer även att ha tillgång till plattformen ”Meet2Match” där de smidigt kan boka in möten med andra besökare. Om du är sugen på att utöka ditt nätverk finns det mycket goda möjligheter till det.

Nordsken firar dessutom 10-årsjubileum, hur kommer det att synas?

Vi kommer bland annat att arrangera det första Cosplay-SM:et i norra Sverige för både vuxna och barn. Den otroliga sångerskan Sabina Zweiacker kommer att bjuda på en konsert fylld av känd och storslagen spelmusik. Besökarna kan också besöka den digitala hallen där vi har laddat upp med turneringar, du får träffa proffesionella e-sportikoner, nördloppis och vi arrangerar även en litteraturdag för lärare och bibliotekarier.

Hur många besökare räknar ni med?

För Arctic Game Week räknar vi med att landa på omkring 1000 besökare och Nordsken brukar locka mellan 10 000 och 15 000 spelentusiaster.

Vad betyder det här eventet för norra Sverige?

Arctic Game Week betyder såklart otroligt mycket för norra Sverige. Det är en chans för oss att visa upp spelbranschen som finns här och som växer i rekordfart inte minst för internationella intressenter. Vi har partnerskap med Hong Kong-baserade Global Top Round som är en viktig partner för att locka asiatiska investerare, intressenter och spelutvecklare och bygga broar mellan de spelbolag som är etablerade här och den asiatiska marknaden för spel.
Nordsken är också oerhört viktig för att visa att det finns en stark spelkultur här och för att det bidrar till att det är roligare att bo här uppe där det finns ett rikt kulturutbud.

Berätta hur har ditt arbete sett ut så här inför eventet?

Jag har varit ansvarig för samverkan med Meet2Match och även hjälpt till att utveckla e-sporthallen på Nordsken där jag stöttat i att hitta på roliga grejer och boka in lite föreläsare och spelproffs.

Under själva eventet kommer jag se till att alla möten flyter på som de ska och även springa runt och fotografera.

Vad ser du fram emot med eventet?

Konserten med Sabina Zweiacker. Hennes tolkningar av låtarna från till exempel Sagan om ringen och Skyrim är helt magiska. Gör dig själv en tjänst och titta på hennes konserter på nätet och sedan bokar du en biljett till konserten det kommer du inte att ångra.

Vilka vill du nätverka med?

Alla! Men om tiden inte räcker till så börjar jag nog med att känna av pulsen på företagen som vill anställa musiker och ljud-designers.

Kan vem som helst delta och hur gör man då?

Jajamän! Även om Arctic Game Week riktar sig till spelbranschen är det ett givande event för människor verksamma inom alla branscher som kan lära sig mycket av denna växande bransch som ligger i framkant och där det finns många nya perspektiv att inspireras av.

Tack för intervjun Jacob. Vi ses på Arctic Game Week!

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2023-08-17

Två spännande utbildningar till företag i höst

I samarbete med Berghs School of Commucation erbjuder vi två spännande utbildningar till företag i höst, Facilitering och AI i kreativa processer.

2023-09-20

Goda insikter nr 1

Nu startar vi upp en serie av nyhetsbrev där vi kommer att dela med oss mindre av nyheter men mer av vår vardag och de insikter och reflektioner vi får i vårt arbete och i mötet med andra. Häng med! Prenumerera på brevet via vår sida på L…

2023-09-18

ForskarFredag i Piteå 2023

Nu är det snart dags för årets upplaga av ForskarFredag – veckan som vill få dig att upptäcka hur spännande forskning är.

Visa allt aktuellt