Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Campus Piteå

Studera i kulturstaden Piteå

Välkommen till studentstaden Piteå. Här kan du studera musik, dans och ljudteknik i samma hus som ett av Europas modernaste konserthus med akustik i toppklass. För att inte tala om den världsunika universitetsorgeln.

Musikhögskolan vid Luleå tekniska universitet

På Musikhögskolan vid Luleå tekniska universitet kan du utbilda dig inom musik i olika genrer. I samma byggnad som Musikhögskolan finns också Sveriges ledande utbildning i ljudteknik samt Studio Acusticum som är en av norra Europas modernaste konserthallar med akustik i världsklass. Som student på Musikhögskolan kommer du att spendera en hel del tid på Studio Acusticum.

 

Läs mer om utbildningarna och ansök (Öppnas i ett nytt fönster)
Musikhögskolan vid Luleå tekniska universitet

Framnäs Folkhögskola

På Framnäs Folkhögskola kan du studera musik, dans och här kan du också gå artistakademin där du får arbeta med hela ditt artisteri. Genom åren har Framnäs Folkhögskola utbildat många idag kända artister såsom Bo Sundström från Bo Kaspers Orkester, Jonna Lövgren, trummis i Glasvegas och Nadja Holm vinnare av Idol 2020. Framnäs ligger också nära skog, kust och fjäll och möjligheten att få ta del av vackra naturupplevelser är stor.

Läs mer om utbildningarna och ansök (Öppnas i ett nytt fönster)
Framnäs Folkhögskola

Starta eget under studietiden med Go Business

I samma hus som Musikhögskolan vid Luleå tekniska universitet finns Go Business som stöttar företag inom kreativa näringar. Om du vill frilansa som till exempel musiker eller ljudtekniker under tiden som du pluggar kan du få stöttning i att komma framåt med ditt företag. Som deltagare i Go Business inkubatorprogram får du också lära känna andra kreativa entreprenörer och många samarbetar och skapar gemensamma erbjudanden.

Läs mer Go Business och ansök (Öppnas i ett nytt fönster)

Campus Piteå – Piteå Science Parks uppdrag

Piteå Science Park koordinerar Piteå kommuns samverkan med universiteten och andra utbildningsaktörer. Tillsammans arbetar vi strategiskt för att utveckla och stärka Campus Piteå och på lång sikt för att locka fler utbildningar och forskningsområden till Piteå.

Campus Piteå är ett samlingsbegrepp för hela kedjan av forsknings- och utbildningsaktörer som finns i Piteå. Dessa är i dagsläget Luleå tekniska universitet, RISE, Framnäs folkhögskola, Yrkeshögskolan samt Piteå kommun via vuxenutbildningen, Studiecentrum, Studicum och Piteå Lärcentra. Och vi jobbar för att det ska bli ännu fler.

 

Greta Wimander, campusstrateg

2024-03-01

Polarbröd och Go Business utforskar möjligheter runt brödspill 

Polarbröd tar i samarbete med Go Business hjälp av kreatörer för att utforska hur spill från Polarbröds bagerier kan omvandlas till nya användbara idéer, tjänster och produkter.

2024-02-07

Kulturfrukost Luleå & digitalt

Jobbar du inom kulturella och kreativa branscher, eller inom någon annan bransch och är nyfiken på kulturbranschen? Då är Kulturfrukost mötesplatsen för dig!

2024-02-20

Goda insikter nr 5

Vad har Acusticum i Piteå och Silicon Valley i USA gemensamt? Jo, de är båda viktiga satsningar för den gröna omställningen här uppe i norr.

Visa allt aktuellt
Greta Wimander, innovationsledare på Piteå Science Park.
Projektledare Campus Piteå

Greta Wimander

Vill du veta mer om Campus Piteå? Eller är du en utbildningsaktör som är intresserad av att samverka med oss?

Tveka inte att höra av dig!

070 302 82 22 (Öppnas i ett nytt fönster)greta.wimander@piteasciencepark.se (Öppnas i ett nytt fönster)