Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Kraftsamlar för att stärka Campus Piteå

Vi koordinerar Piteå kommuns samverkan med universiteten och andra utbildningsaktörer. Tillsammans arbetar vi strategiskt för att utveckla och stärka Campus Piteå och på lång sikt för att locka fler utbildningar och forskningsområden till Piteå.

Greta Wimander, campusstrateg, Andreas Lind, kommunchef och Helena Stenberg, kommunalråd

Nytt uppdrag

På Piteå Science Park har vi sedan länge jobbat nära forskningsinstitut och akademi för att driva utvecklingen av Piteås starka profilområden; kulturella och kreativa näringar, cleantech och högteknologiska material. Sedan augusti 2021 jobbar vi även med att
koordinera Piteå kommuns samverkan med universiteteten och andra utbildningsaktörer. I uppdraget ingår att titta på hur Piteå kan paketera sitt erbjudande till olika utbildningsaktörer och universitet för att öka antalet forsknings- och utvecklingsprojekt inom Piteås profilområdena. Målet är att det på lång sikt ska det finnas fler utbildningar och forskningsområden i Piteå. Samarbetet med näringslivet är prioriterat för att lyckas och för att säkra kompetensförsörjningen inför framtiden.

Greta Wimander, campusstrateg

Campus Piteå

Campus Piteå är ett samlingsbegrepp för hela kedjan av forsknings- och utbildningsaktörer som finns i Piteå. Dessa är i dagsläget Luleå tekniska universitet, RISE, Framnäs folkhögskola, Yrkeshögskolan samt Piteå kommun via vuxenutbildningen, Studiecentrum, Studicum och Piteå Lärcentra. Och vi jobbar för att det ska bli ännu fler.

Greta Wimander, innovationsledare på Piteå Science Park.
Projektledare Campus Piteå

Greta Wimander

Vill du veta mer om Campus Piteå? Eller är du en utbildningsaktör som är intresserad av att samverka med oss?

Tveka inte att höra av dig!

070 302 82 22 (Öppnas i ett nytt fönstergreta.wimander@piteasciencepark.se (Öppnas i ett nytt fönster