Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

21 mars 2023, Nyheter

Fem företag har antagits till Arctic Business Incubator

Fem företag har antagits till Arctic Business Incubator

Arctic Business driver den framgångsrika inkubatorn i Luleå, Skellefteå och Piteå och den svenska rymdinkubatorn ESA BIC Sweden. I början av året antogs fem bolag, varav ett av dessa till rymdinkubatorn.

Normada är det första skandinaviska möbeldesign företaget med en riktigt cirkulär affärsmodell. Normada säljer 3D-printade high-end möbler med klassisk skandinavisk design med en affärsmodell från tillverkning till återvinning. Bakom bolaget finns Johanna Vesterlund, VD och grundare.

Zanoj Development AB utvecklar och säljer ett digitalt verktyg för missbruksvård, ett av vårt samhälles största utmaningar. En erfaren entreprenör med framgångsrik behandlingsmetod för olika typer av beroende. Erbjuder nu företagshälsovård, stora företag och kommuner ett nytt verktyg för att möjliggöra effektivare behandling av sina brukare och kunder.

Public Insights har utvecklat en SaaS-tjänst som gör den offentliga marknadens affärer tillgängliga för alla företag. Detta genom att matcha köpare och säljare med varandra. Entreprenören Fredrik har under lång tid framgångsrikt drivit konsultverksamhet inom området men kommersialiserar nu konceptet i form av en produkt.

Nystartade Gemometrics Sweden AB utvecklar och säljer en digital tjänst för validering av olika typer av ädelstenar. Tjänsten kommer att möjliggöra snabbare och pålitligare analys vilket gör att inköpare och beslutsfattare undviker dyrbara misstag och långa väntetider för analys i laboratorium.

Halespace utvecklar  en sk ”de-orbiting”- lösning för rymdindustrin vilket gör att man kan plocka ner uttjänta satelliter och annat rymdskrot men även utföra service på satelliter i omloppsbana. Halespace är antagna i svenska rymdinkubatorn ESA BIC Sweden.

 

Läs mer om vår samarbetspartner Arctic Business

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2023-03-13

Samarbete med Strömbackaskolan främjar framtidens kompetens inom fiberkomposit

Genom ett samarbete med Strömbackaskolan vill Piteås industrier och forskare inom fiberkomposit säkra framtidens kompetensförsörjning.

2023-03-08

Här är de 22 företagen som är antagna i Go Business Hangout

Nu har vi kickat igång Go Business Hangoutprogram tillsammans med 22 entreprenörer från Norrbotten och Västerbotten.

2023-02-20

Säg hej till vår nya affärsutvecklare Elin Emanuelsson!

Elin Emanuelsson är ny affärsutvecklare på Go Business. Nu är det dags att lära känna henne lite bättre.

Visa allt aktuellt