Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

24 oktober 2022, Nyheter

Nu söker vi en Innovationsledare/ affärsutvecklare hållbarhet. Är det du?

Vill du vara med och utveckla Piteås näringslivsklimat och bidra till den hållbara gröna omställningen? Vill du arbeta med innovation inom högteknologiska material- och cleantech-området? Nu söker vi dig som vill förstärka vårt team som innovationsledare/affärsutvecklare med fokus på högteknologiska material och cleantech.

Nu söker vi en Innovationsledare/ affärsutvecklare hållbarhet. Är det du?

Vill du vara med och utveckla Piteås näringslivsklimat och bidra till den hållbara gröna omställningen? Vill du arbeta med innovation inom högteknologiska material- och cleantech-området? Nu söker vi dig som vill förstärka vårt team som innovationsledare/affärsutvecklare med fokus på högteknologiska material och cleantech. Du kommer att jobba med våra satsningar inom solenergi i nordliga klimat och förstärka teamet inom klusterintiativet Swedish Composite Innovation Cluster. Läs mer om projektet på www.swe-cic.se.

Arbetsbeskrivning

Din uppgift är att vara med och driva projekt och kluster inom högteknologiska material- och cleantech-området. I arbetsuppgifterna ingår att:

• planera och genomföra event
• bygga och utveckla nätverk
• leda innovationsprocesser
• skriva ansökningar till nya projekt
• paketera erbjudanden, hitta leads och utveckla koncept
• hantera projektfinansiering, budget och rapportering till finansiärer.

Kvalifikationer och erfarenhet

Det är en fördel om du har erfarenhet av att driva kommersiell verksamhet, gärna inom industri, solenergi eller kompositer. Du har erfarenhet av att arbeta med entreprenörer och forskare. Vi ser gärna att du har jobbat med rådgivning och affärsutveckling på något sätt. Du har förståelse för att arbeta i projektform och kunskap om innovation och innovationsprocesser. Vi förutsätter att du har god kommunikationsvana och uttrycker dig väl på såväl svenska som engelska i tal och skrift. Vi ser gärna att du har relevant akademisk utbildning eller motsvarande kunskaper.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är driftig, förtroendeingivande, ansvarsfull och strukturerad. Du är resultatinriktad och en ”doer”, som tycker om höga krav på arbetstempo, analys, resultat och engagemang och att leverera på dessa. Du är van att organisera och driva ditt arbete både självständigt och i team. Som person är du trygg att hålla offentliga presentationer, samt ta kontakt med folk och prata om projektet och projekterbjudanden. Du har förmågan att anpassa diskussionen/dialogen till mottagaren.

Så här är det att jobba hos oss

När du jobbar hos oss får du möjligheten att påverka ditt arbete och hur du lägger upp dina arbetsdagar i stor utsträckning. Du har ditt kontor på Acusticum i Piteå men kan också jobba på distans ibland om du föredrar det. Alla som jobbar hos oss blir erbjudna att certifiera sig till innovationsledare via vår samarbetspartner RISE. Du har tillgång till friskvårdsbidrag och friskvårdstimme. Hos oss får du jobba med framtidsfrågor och påverka det nya Piteå och Norrland som håller på att skapas. Vi verkar i en dynamisk tillväxtregion som ligger i framkant inom många områden. Du kommer att få träffa och jobba tillsammans med specialister inom sina områden både de som finns hos oss i parken och bland våra drivna samarbetspartners. Om du tycker att det känns kittlande att arbeta med nya idéer som gör norra Sverige starkare och intressantare, då kommer du att trivas hos oss.

Om Piteå Science Park

Piteå Science Park arbetar nära forskningsinstitut och akademi för att driva utvecklingen av Piteås starka profilområden: kulturella och kreativa näringar, cleantech och högteknologiska material. I bolagets fyra verksamheter Innovationsarenan, inkubatorn Go Business, konserthuset Studio Acusticum och Campus Piteå möts olika perspektiv och kompetenser för att generera nya idéer, lösningar och upplevelser som gör Piteå och norra Sverige starkare och intressantare.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, 100 % med tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.
Har du frågor?
Kontakta:
Henrik Bucht, VD Piteå Science Park, henrik.bucht@piteasciencepark.se, Tel. 070-21 22 100

Låter det spännande? Så här ansöker du:

Skicka oss ditt CV och personliga brev, antingen via jobb@piteasciencepark.se. Märk ansökan med ”Innovationsledare” i ämnesraden. Vi behöver din ansökan senast 6/11 2022.

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2024-03-22

Cleantech Meetup 7 maj 2024

Välkommen till en eftermiddag där vi lyssnar till intressanta diskussioner kring temat: Hållbara affärer för tillväxt i norra Sverige – små och stora företag tillsammans.

2024-05-03

Goda insikter nr 7

Regeringen har nyligen presenterat en strategi för den nya basindustrin – kreativa och kulturella branscher. Det är helt rätt i tiden med satsningar på kultur som en del av samhällsutvecklingen. Nyhetsbrev nr 7 är ute.

2024-04-17

Vi söker en grafisk formgivare/digital producent

Vill du bidra till att göra Piteå och norra Sverige starkare och intressantare? Är du duktig på grafisk design och kommunikation? Nu söker vi dig som vill förstärka vårt team som grafisk formgivare och digital producent.

Visa allt aktuellt