Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

07 december 2022, Nyheter

Johanna Blylod ny verksamhetschef för Piteå Science Park

Nu är det klart att Johanna Blylod tillträder tjänsten som verksamhetschef för Piteå Science Parks innovationsarena. Hon påbörjar tjänsten från och med årsskiftet.

Johanna Blylod ny verksamhetschef för Piteå Science Park

Nu är det klart att Johanna Blylod tillträder tjänsten som verksamhetschef för Piteå Science Parks innovationsarena. Hon påbörjar tjänsten från och med årsskiftet.

– Johanna Blylod blir ett oerhört tillskott till Piteå Science Park. Hon kommer in med god kunskap både från ett av våra spetsområden, kulturella och kreativa näringar, men även med erfarenhet av att driva eget företag. Genom sin tidigare roll som affärsutvecklare på Norrmedia har hon god insyn i regionens möjligheter och utmaningar som vi står inför i och med den gröna industrialiseringen. Hon kommer att förstärka Piteå Science Park team och starkt bidra till vårt arbete med Piteås och våra regioners näringslivsutveckling, säger Henrik Bucht vd Piteå Science Park.

Johanna Blylod har en bakgrund med bland annat ledande befattningar på Nolia och Pite Havsbad Group/Studentconsulting. De senaste åren har hon varit affärsutvecklare för Norrmedia.

– Det blir riktigt roligt att komma till Piteå Science Park och Innovationsarenan. Det blir på sätt och vis som att komma tillbaka där min karriär startade. För mer än tio år sedan drev jag ett eget företag och deltog i inkubatorn Go Business entreprenörsprogram som idag är ett av Piteå Science Parks verksamhetsområden. Med tanke på de stora omställningarna som regionen står inför har Piteå Science Park en viktig roll och jag ser fram emot att få vara delaktig i att driva innovationsprocesser som leder Piteå och regionen framåt, säger Johanna Blylod, tillträdande verksamhetschef för Innovationsarenan/Piteå Science Park.

Piteå Science Park arbetar nära forskningsinstitut och akademi för att driva utvecklingen av Piteås starka profilområden: kulturella och kreativa näringar, cleantech och högteknologiska material. I bolagets fyra verksamheter Innovationsarenan, inkubatorn Go Business, konserthuset Studio Acusticum och Campus Piteå möts olika perspektiv och kompetenser för att generera nya idéer, lösningar och upplevelser som gör Piteå och norra Sverige starkare och intressantare.

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2023-11-30

Framgångsrika affärsprofiler coachar entreprenörer

Höstens Level Up-panel är spikad! Go Business inkubatorprogram har sedan några år tillbaka avrundats med en expertpanel som ger deltagarna i programmet en ny vinkel på deras affärsidéer. Nästan som Draknästet men med fokus på entreprenö…

2023-11-27

Samhällsutvecklingen i norr behöver passionerade entreprenörer / Digitala huben Go Business vinner pris i Europa för sin digitala omställning

De passionerade entreprenörerna som vill leva sin dröm och som gör skillnad på de platser och samhällen där de verkar deltar i Piteå Science Parks digitala hub Go Business. Med ett resultat så bra att Go Business vunnit priset för den bä…

2023-11-17

Saab och Hitachi Energy går in i Collab Composite

Hållbara material efterfrågas av stora aktörer internationellt och i Piteå finns världsledande producenter och forskning inom fiberkompositer. I april i år initierades därför ett samarbete, Collab Composites, mellan Piteå Science Park och…

Visa allt aktuellt