Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

07 december 2022, Nyheter

Vill du jobba som kommunikationsansvarig hos oss?

Nu söker vi dig som vill bli en del av vårt team och ta ett helhetsgrepp om bolagets kommunikation. Här får du jobba i ett gäng med kreativa duktiga människor som drivs av att skapa värde för de företag och kunder som vi jobbar med. Du får även stor möjlighet att påverka din roll och att utvecklas tillsammans med bolaget.

Vill du jobba som kommunikationsansvarig hos oss?

Om Piteå Science Park

Piteå Science Park är ett utvecklingsbolag som erbjuder innovationsledning, affärsutveckling, nätverk och kulturupplevelser, för att skapa tillväxt och attraktivitet i norra Sverige.

Våra fokusområden är kulturella och kreativa näringar, cleantech och högteknologiska material. Det är spetsområden i Piteås näringslivsprogram och områden där universitet och forskningsinstitut i Piteå verkar. Vi drivs av att vara ett medel för andras framgång, och vill skapa värden som utvecklar människor, löser utmaningar och ger hållbar tillväxt. Våra bärande värderingar är hjärta, nya perspektiv och nytta.

Piteå Science Park har fyra verksamhetsområden: Innovationsarenan, inkubatorn Go Business, konserthuset Studio Acusticum och Campus Piteå.

  • Innovationsarenan driver olika utvecklingsprojekt och klusterinitiativ tillsammans med etablerade företag och entreprenörer som vill växa eller göra en förändring.
  • Vår inkubator Go Business ger stöd till företag inom kulturella och kreativa näringar samt tjänstesektorn för att stärka entreprenörer och få företag att växa.
  • Studio Acusticum är vårt konserthus med akustik i världsklass som erbjuder lokaler för evenemang, inspelningar, undervisning och forskning. Studio Acusticum är även ett etablerat besöks- och turistmål i regionen.
  • Campus Piteå är ett av våra nya uppdrag där vi jobbar med att utveckla platsen Campus Piteå och få fler studenter, forskare och utbildningsaktörer att etablera sig hos oss.

Vi söker nu dig som vill bli en del av vårt team och ta ett helhetsgrepp om bolagets kommunikation.

Här får du jobba i ett gäng med kreativa duktiga människor som drivs av att skapa värde för de företag och kunder som vi jobbar med. Du får även stor möjlighet att påverka din roll och att utvecklas tillsammans med bolaget.

Arbetsbeskrivning

Som kommunikationsansvarig bidrar du med din kompetens och ser till att kommunikation används som ett verktyg för att uppnå bolagets mål. Du ansvarar för att leda, planera och driva Piteå Science Parks kommunikations- och varumärkesarbete. En viktig del i arbetet är också att producera innehåll av olika slag till våra kanaler.

Du arbetar mot flera olika målgrupper – som näringsliv, politiker, finansiärer, forskare och intresseorganisationer – för att kommunicera vårt erbjudande och de värden som vi skapar.

Här får du sätta både din strategiska förmåga och dina operativa krafter i verket när du skapar relevant innehåll, projektleder olika typer av kommunikationsaktiviteter, samordnar och genomför beställningar samt ger stöd till kollegor i frågor som rör kommunikation.

Kvalifikationer och erfarenhet

Du har mångårig erfarenhet av strategiskt kommunikations- och varumärkesarbete. Du har relevant akademisk utbildning eller annan eftergymnasial utbildning, alternativt motsvarande erfarenhet, inom kommunikation, PR och varumärkesarbete.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av kommunikationsarbete med olika verksamheter och projekt med olika målgrupper, att du är en van beställare och att du gillar att uttrycka dig i text. Samt att du har erfarenhet av att arbeta med verktyg som WordPress, Meta Business Suite, Google Analytics och så vidare.

Personliga egenskaper

För att lyckas som kommunikationsansvarig behöver du vara analytisk och kreativ, samt ha fingertoppskänsla för kommunikation som inspirerar, informerar och engagerar. Du brinner för att skapa bra content och vet hur digital kommunikation bäst fungerar beroende på syfte, mål och kanal. Du är strukturerad och strategisk, och kan organisera ditt eget arbete för att föra utvecklingen framåt. Att vara kommunikativ är viktigt både i ditt kreativa arbete och i samverkan med kollegor, samarbetspartners och kunder. Som person är du en lagspelare som har lätt för att samarbeta, samtidigt som du är självgående.

Anställningsvillkor

Vikariat till och med 20241101. 100 % med start enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten?

Kontakta Henrik Bucht, vd Piteå Science Park

Tel: 070-212 21 00

Mejl: henrik.bucht@piteasciencepark.se

eller

Amanda Karlsson, kommunikationsansvarig Piteå Science Park

Tel: 070-396 95 49

Mejl: amanda.karlsson@piteasciencepark.se

Sök jobbet

Ansök om jobbet senast den 9 januari 2023, märk din ansökan med vik Kommunikationsansvarig Piteå Science Park. Mejla din ansökan till jobb@piteasciencepark.se

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2023-11-30

Framgångsrika affärsprofiler coachar entreprenörer

Höstens Level Up-panel är spikad! Go Business inkubatorprogram har sedan några år tillbaka avrundats med en expertpanel som ger deltagarna i programmet en ny vinkel på deras affärsidéer. Nästan som Draknästet men med fokus på entreprenö…

2023-11-27

Samhällsutvecklingen i norr behöver passionerade entreprenörer / Digitala huben Go Business vinner pris i Europa för sin digitala omställning

De passionerade entreprenörerna som vill leva sin dröm och som gör skillnad på de platser och samhällen där de verkar deltar i Piteå Science Parks digitala hub Go Business. Med ett resultat så bra att Go Business vunnit priset för den bä…

2023-11-17

Saab och Hitachi Energy går in i Collab Composite

Hållbara material efterfrågas av stora aktörer internationellt och i Piteå finns världsledande producenter och forskning inom fiberkompositer. I april i år initierades därför ett samarbete, Collab Composites, mellan Piteå Science Park och…

Visa allt aktuellt