Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

31 maj 2021, Nyheter

Lär Känna Creative North: Elin Boström

Elin Boström, art director YOURS

Lär Känna Creative North: Elin Boström

Denna vecka lär vi känna Elin Boström som jobbar som art director på klusterbolaget Yours

Berätta om dig själv

Elin Boström, Art Director på Yours. Här har jag jobbat i 8 år och har totalt 19 år i branschen. Räknade åren inför en upphandling häromdagen och blev så otroligt förvånad. Förstår inte hur det går ihop när jag nyss fyllde 20 liksom 😉

Förutom att jag är inte är 20 år lägre så älskar jag färg och form. Ni känner lätt igen mina kreationer på att de alltid är väldigt färgsprakande. Något man inte kan tro när man träffar mig eller kikar in i min garderob, där det är bäcksvart. Sedan kanske jag ska nämna att jag har Luleås vackraste trägård, som jag på något vis nu ska förvalta efter gamla ägaren. Jag är även en hobbygourmand av rang. Jag älskar mat så mycket att jag tror att alla restaurangägare är mina homies.

Hur kom du in i branschen?

I grunden kidnappade min lärare mig till ett studiebesök på Mediaprogrammet i Luleå. Innan dess hade jag inte en tanke på att arbeta med kommunikation. När jag sedan tog studenten sökte jag praktik på Tryckpoolen. Till min förvåning var korridoren full av riktiga formgivare och jag kände att jag måste ha fått fel tid. Alla såg så proffsiga ut. Med svarta bågar, polokrage och en fet portfolio att visa upp. Men det visade sig att Marcus och Owe tyckte att jag var så pass intressant att jag fick en anställning. Och på den vägen är det. Där jobbade bland annat Fredrik Johansson, fd Vinter och Niklas Brandt på Brightnest.

Sedan har jag följt Westerlunds på deras resa, med en avstickare till Norrmedia, innan Yours haffade mig. Yours träffade jag genom Kommunicerbar och blev headhuntad på studs.

Varför just denna bransch?

Jag älskar att ges möjligheten att främja businessen hos små och stora företag i Norrbotten. Det är en så otroligt skön känsla att se andra lyckas ännu bättre tack vare vårt arbete. Sedan kan du ju aldrig vara uttråkad på en byrå – ingen dag är den andra lik.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?

Det är just det, ingen dag är vanlig. Jag gör allt från att skapa koncept, göra varumärksplattformar, designa webbar, event, ja, jag har till och med målat staket på arbetstid. Såklart ett färgsprakande sådant till Pride.

Hur ser en ovanlig dag på jobbet ut?

Hm? En ovanlig dag på jobbet. Det skulle vara om det är lugnt och trist, ha, ha.

Vad gör företaget du jobbar på extra bra?

Det bästa med Yours är att vi får göra det vi tycker är kul. Vi är bra på allt, och det tror jag är lite av definitionen av Yours. Mångfacetterade. Jag är AD, illustratör, webdesigner, projektledare, produktionsledare, eventplanner och ibland även copy. Men det allra bästa är självklart kollegorna. På Yours har du inte medarbetare, du har familjemedlemmar. Se bara på mig. Jag fick en guddotter av Marlené som är projektledare på Yours.

Fem snabba med Elin

Senaste låten du lyssnade på?

Fades Away Avicii, kan vi snacka om Avicii Arena? Jag grät floder.

Vad klädde du senast ut dig till på halloween?

Ha, ha, ha törs jag säga det – Raphael! Inte den du tror kanske, utan han med skal och röd bandana. Min man har byggt en Ninja Turtledräckt som är fantastisk. Nu bygger han Witch King of Angmar, behöver jag säga att vi har kul med vår nya 3D-printer?

Favoritreklam genom tiderna?

Oh, det måste vara Saab – Release Me, eller fasen Forsman & Bodenfors Epic Split. Finns det nåt mer episkt än den?

Hjortron eller blåbär?

Blåbär, jag äter en ask blåbär om dagen – året om. Har en låda framför mig i skrivande stund. Inget skämt.

Sommar eller vinter?

Well hello summer!

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2024-03-01

Polarbröd och Go Business utforskar möjligheter runt brödspill 

Polarbröd tar i samarbete med Go Business hjälp av kreatörer för att utforska hur spill från Polarbröds bagerier kan omvandlas till nya användbara idéer, tjänster och produkter.

2024-02-07

Kulturfrukost Luleå & digitalt

Jobbar du inom kulturella och kreativa branscher, eller inom någon annan bransch och är nyfiken på kulturbranschen? Då är Kulturfrukost mötesplatsen för dig!

2024-02-20

Goda insikter nr 5

Vad har Acusticum i Piteå och Silicon Valley i USA gemensamt? Jo, de är båda viktiga satsningar för den gröna omställningen här uppe i norr.

Visa allt aktuellt