Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

21 maj 2021, Nyheter

Lär Känna Creative North: Mariana Vnuk

Mariana Vnuk, copywriter OhMy

Lär Känna Creative North: Mariana Vnuk

Denna vecka lär vi känna Mariana Vnuk, copywriter med specialitet inom normkreativ/inkluderande kommunikation hos klusterbolaget Oh My

Berätta om dig själv

Mariana Vnuk heter jag. Copy på Oh My, där jag började i januari i år. Har tidigare jobbat på Vinter och dessförinnan som journalist i hundra år, eller i alla fall 10-15. Förutom copy är jag tonårsmorsa, kulturtant, träningsgalen, lite rastlös och stundtals förbannad feminist.

Hur kom du in i branschen?

Jag gillade inte riktigt hur journalistiken utvecklades – det blev lite trångt – och började därför snegla på the dark side. Jag gillade direkt att det fanns ett annat kreativt tänk. Att det gick att utvecklas åt massor av olika håll och att det fanns mycket att göra när det kommer till de frågor jag brinner för. Jämlikhet och inkludering. Vår bransch är väldigt homogen och jag tror att vi alla skulle må bättre – både ekonomiskt och kreativt – om vi lyfte blicken oftare. Jag värdesätter friheten som ändå finns i vår bransch enormt.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?

Oj! Väldigt varierat. Oftast innehåller dagen något eller några möten. Med kund eller internt. Sedan sitter jag på något ställe där jag får bra flow och skriver. En del av min tid använder jag också till att utveckla processer och fundera över hur vi skulle kunna göra saker bättre eller annorlunda. Jag tycker det är väldigt kul att studera vad som händer när människor möts. Vad pretto det lät, haha.

Hur ser en ovanlig dag på jobbet ut?

Ja, nu är det ju om en får träffa människor! Gud vad jag längtar tills jag får träffa alla mina nya kollegor. Och våra kunder.

Vad gör företaget du jobbar på extra bra?

Jag sökte mig till Oh My just för att jag tycker att de gör väldigt många bra saker. Det är ett företag som tänker väldigt mycket på sina anställda. Att vi vill vara Sveriges schysstaste arbetsplats är faktiskt inte bara snack. Vi har luftlön, svettlön, fri terapi och dessutom har vi tagit fram ett utökat kollektivavtal. Sen skulle jag säga att vi är en rätt platt organisation där mycket styrs av oss medarbetare. Egna initiativ tas emot med applåder. Och så skrattar vi mycket. Viktigt!

Fem snabba med Mariana

Senaste låten du lyssnade på?

Har snöat in på Bennett och Yasin 🤷‍♀️

Vad klädde du senast ut dig till på halloween?

Jag är generellt emot amerikanska högtider som vill att vi slösar pengar. Men en tacofredag för nåt år sedan körde jag brudklänning. Bara för att. Det var festligt.

Favoritreklam genom tiderna?

Jag grinar till typ all svulstig bioreklam. Oavsett kvalitet. Allt som går åt känslorna funkar. Gärna humor. Vi måste ändå ta det för vad det är. Förlåt.

Hjortron eller Blåbär?

Nej tack.

Sommar eller vinter?

Höst. Fräscht, krispigt och nystart.

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2023-08-17

Två spännande utbildningar till företag i höst

I samarbete med Berghs School of Commucation erbjuder vi två spännande utbildningar till företag i höst, Facilitering och AI i kreativa processer.

2023-09-20

Goda insikter nr 1

Nu startar vi upp en serie av nyhetsbrev där vi kommer att dela med oss mindre av nyheter men mer av vår vardag och de insikter och reflektioner vi får i vårt arbete och i mötet med andra. Häng med! Prenumerera på brevet via vår sida på L…

2023-09-18

ForskarFredag i Piteå 2023

Nu är det snart dags för årets upplaga av ForskarFredag – veckan som vill få dig att upptäcka hur spännande forskning är.

Visa allt aktuellt