Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

14 juni 2021, Nyheter

Lär Känna Creative North: Simon Sörestam

Simon Sörestam, OhMy

Lär Känna Creative North: Simon Sörestam

Denna vecka lär vi känna Simon Sörestam som är kommunikationsstrateg på Oh My.

Berätta om dig själv

Är nybliven pappa som har check på de tre klassiska vovve, villa, Volvo. Också fantasynörd, som spelleder en nu 4-år lång rollspelskampanj med fem vänner. Brukar säga att på jobbet är jag strateg men på söndagar är jag spelgruppens creative director.

Hur kom du in i branschen?

Pluggat och på sidan av det jobbade jag pro-bono med lokala varumärken för att bygga portfölj. Nätverkade en hel del jag i olika sammanhang (NMW, Kommunicerbar, Viral, näringslivsfrukostar…), där jag såg utekvällarna som en investering i framtiden. Bra relationer kan en aldrig har för många av.

Varför just denna bransch?

På universitet där jag pluggade mediekommunikationsvetenskap ville alla bli journalister och medan jag gick igång på reklamen. Kanske för att jag växte upp i farfars butik i Kalix och såg han driva företag och jobba med försäljning hela livet.

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut?

Läser mycket för att hålla mig ajour vad som händer i branschen och mina kunders. Utöver det så handlar dagarna om hjälpa kunderna bygga sina varumärken och nå sina kommunikativa mål.

Hur ser en ovanlig dag på jobbet ut?

Då sitter jag på kontoret.

Vad gör företaget du jobbar på extra bra?

Riktigt bra kreativ höjd och kapacitet att leverera på alla delar, precis som det ska va hos en fullservicebyrå. Vi bygger varumärken och kommunikation som skapar riktig affärsnytta med en riktigt schysst företagskultur som genomsyrar hela organisationen.

 

Fem snabba med Simon

Senaste låten du lyssnade på?

Dirty Heads – Vacations

Vad klädde du senast ut dig till på halloween?

Pirat

Favoritreklam genom tiderna?

Ipren – Den intelligenta värktabletten

Hjortron eller Blåbär?

Hjortron

Sommar eller vinter?

Sommar

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2024-03-22

Cleantech Meetup 7 maj 2024

Välkommen till en eftermiddag där vi lyssnar till intressanta diskussioner kring temat: Hållbara affärer för tillväxt i norra Sverige – små och stora företag tillsammans.

2024-03-28

Välkommen Cherié!

Vi önskar vår nya innovationsledare Cherié Karlsson varmt välkommen till oss på Piteå Science Park. Vad tänker hon om sitt nya uppdrag? Det får du reda på här!

2024-03-22

Goda insikter nr 6

Hur gick det i Silicon Valley och vad diskuterade man under Kulturfrukosten som genomfördes i Piteå? Mars månads nyhetsbrev är ute.

Visa allt aktuellt