Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

21 april 2021, Nyheter

Säg hej till Inès – Piteå Science Parks praktikant!

Lär känna vår praktikant, Inès!

Vi välkomnar Inès de la Croix, student på handelshögskolan vid Umeå Universitet som nu gör sin 10-veckors praktik hos oss!

Vem är du? Berätta lite!

En nyfiken 23-åring som läser min sjätte termin på civilekonomprogrammet med inriktning Service Management. Jag kommer ursprungligen från Stockholm men flyttade till Piteå inför gymnasiestudier, så kan man kan väl ändå påstå att jag numera räknas som norrbottning! I övrigt uppskattar jag att upptäcka nya platser och att lära mig nya saker. Därför reser jag gärna så mycket som möjligt och ser gärna en dokumentär eller två när tillfälle ges.

Berätta lite om din utbildning?

Det är ett fyraårigt program med traditionella ekonomiämnen men som är mer tjänsteinriktad än vanlig civilekonom. Den innehåller mer av de ”mjuka” ekonomiämnena såsom marknadsföring & tjänstedesign vilket var avgörande i valet av inriktning. Jag har även ett intresse att arbete med och för människor vilket går hand i hand med utbildningen som har ett stort personal-och kundfokus.

Vad var det som lockade dig till Piteå Science Park?

Jag blev tipsad att söka praktikplats här via en familjemedlem och efter lite research kände jag att ”Här ska jag göra min praktik!”. Piteå Science Park är en mycket intressant, kreativ och inspirerande plats med breda verksamhetsområden och många bollar i luften. Jag gillar det branschöverskidande arbetssättet som präglar Piteå Science Park genom bland annat deras klusterinitiativ och tankesättet att vi kan vi nå större framgång i både samhälle och företagsmässigt om vi samarbetatar och hjälper varandra i stället för enskilt. Därför sökte jag mig hit!

Berätta lite om vad du gör hos oss?

Förutom att försöka delta i (numera digitala) möten och lära känna verksamheten så driver jag, tillsammans med min handledare Greta Wimander ett projekt. Tanken är att skapa ett värdeerbjudande för att öka interaktionen och skapa fler kontaktytorna mellan studenter(universitetsnivå) i regionen och företag med säte i Piteå, inför praktik och exjobb. Vi vet ännu inte hur erbjudandet kommer att vara utformat men undersöker för tillfället utmaningar och behov hos företag i Piteå gällande att ta in studenter som praktiserar eller genomför examensarbete hos dem. Så arbetet är i full gång och jag ser fram emot att se vart vi landar någonstans!

Framtidsplaner?

Efter sommaren går jag in på mitt sista år av studier och till hösten kommer jag att åka på en utbytestermin till Bordeaux i Frankrike (Om inte pandemin stämmer stopp såklart!). Efter utbytet är det dags för uppsatsskrivande och sedan är jag redo att utforska arbetslivet. Jag ser mig gärna arbeta inom affärsutveckling och marknadsföring, det finns mycket spännande där, särskilt i en mycket föränderlig värld som ställer krav på ett mer digitaliserat och hållbart samhälle. Vem vet, kanske är Piteå Science Park min framtida arbetsplats!

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2024-03-22

Cleantech Meetup 7 maj 2024

Välkommen till en eftermiddag där vi lyssnar till intressanta diskussioner kring temat: Hållbara affärer för tillväxt i norra Sverige – små och stora företag tillsammans.

2024-05-03

Goda insikter nr 7

Regeringen har nyligen presenterat en strategi för den nya basindustrin – kreativa och kulturella branscher. Det är helt rätt i tiden med satsningar på kultur som en del av samhällsutvecklingen. Nyhetsbrev nr 7 är ute.

2024-04-17

Vi söker en grafisk formgivare/digital producent

Vill du bidra till att göra Piteå och norra Sverige starkare och intressantare? Är du duktig på grafisk design och kommunikation? Nu söker vi dig som vill förstärka vårt team som grafisk formgivare och digital producent.

Visa allt aktuellt