Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

11 maj 2023, Nyheter

Lyckoträff på GoBusiness – Marielle och Åsa samarbetar på distans

De träffades över en fika online när båda bestämt sig för att ta sina företagsidéer vidare genom att delta i Go Business program som ger kreativa entreprenörer i norr chansen att vidareutveckla sin verksamhet. Det visade sig att de hade liknande erfarenheter och affärsidé och efter år av egen inre oro hjälper Marielle Winberg och Åsa Haapasaari nu andra att vara trygga i sig själva med hjälp av terapi, coaching och meditation. De har sin verksamhet i var sin ände av Norrbotten – Kiruna och Boden, men det hindrar dem inte att också samarbeta.

Lyckoträff genom Go Business – Marielle och Åsa samarbetar på distans

De träffades över en fika online när båda bestämt sig för att ta sina företagsidéer vidare genom att delta i Go Business program som ger kreativa entreprenörer i norr chansen att vidareutveckla sin verksamhet. Det visade sig att de hade liknande erfarenheter och affärsidé och efter år av egen inre oro hjälper Marielle Winberg och Åsa Haapasaari nu andra att vara trygga i sig själva med hjälp av terapi, coaching och meditation. De har sin verksamhet i var sin ände av Norrbotten – Kiruna och Boden, men det hindrar dem inte att också samarbeta. – Det är fantastiskt att vi hittat varandra och kan samarbeta och utbyta erfarenheter, nästa projekt är ett gemensamt webbinarium, säger Åsa Haapasaari.

Marielle och Åsa klickade på en gång och började utbyta tankar och erfarenheter redan under utbildningen. De hade liknande bakgrund med kunskap och erfarenheter som de ville använda till att göra bra för andra.

– Marielle och jag märkte att vi båda ville hjälpa andra att hitta mer lugn och trygghet i sig själva, då vi har gjort samma förflyttning själva, säger Åsa som är coach och meditationslärare i det egna företaget Happysaari i Kiruna.

Efter att de avslutat Go Business har de fortsatt att arbeta tillsammans. Nästa samarbete är ett webinarium för personer som har fastnat i sin bekvämlighetszon och vill ta första steget mot en förbättring av sin situation.

– Det är många som inte vet hur de ska ta sig vidare när de känner ett skav i livet. Vi vill att det ska finnas plats att närma sig ämnen som ensamhet och att duga som du är, säger Marielle som är compassionterapeut i sitt företag Taiga Forest Wellness i Boden.

Med 35 mil mellan Boden och Kiruna där de har sina hemvister har de hittills bara träffats online och tycker att det fungerat bra.

– Det är skönt att ha samarbetspartners som är soloföretagare. Utan Go Business och de där torsdagsfikorna online hade vi inte fått styrkan som kommer av att göra något tillsammans, säger Åsa.

I Go Business deltog Marielle i programmet Hang-out och Åsa i Inkubator. Båda programmen är online och går terminsvis via Piteå Science Park och entreprenörer i norra Sverige kan ansöka.

 

För mer information:

Åsa Haapasaari

Huvudsakligen Happy

Kiruna

kontakt@happysaari.se

Happysaari.se

 

Marielle Winberg

Taiga Forest Wellness

Boden

marielle@tfwellness.se

Taigaforestwellness.se

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2023-11-30

Framgångsrika affärsprofiler coachar entreprenörer

Höstens Level Up-panel är spikad! Go Business inkubatorprogram har sedan några år tillbaka avrundats med en expertpanel som ger deltagarna i programmet en ny vinkel på deras affärsidéer. Nästan som Draknästet men med fokus på entreprenö…

2023-11-27

Samhällsutvecklingen i norr behöver passionerade entreprenörer / Digitala huben Go Business vinner pris i Europa för sin digitala omställning

De passionerade entreprenörerna som vill leva sin dröm och som gör skillnad på de platser och samhällen där de verkar deltar i Piteå Science Parks digitala hub Go Business. Med ett resultat så bra att Go Business vunnit priset för den bä…

2023-11-17

Saab och Hitachi Energy går in i Collab Composite

Hållbara material efterfrågas av stora aktörer internationellt och i Piteå finns världsledande producenter och forskning inom fiberkompositer. I april i år initierades därför ett samarbete, Collab Composites, mellan Piteå Science Park och…

Visa allt aktuellt