Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

22 september 2022, Nyheter

Möt Jenny Westerlund som driver JW förlag och utbildning

Möt entreprenörerna som deltagit i Go Business inkubatorprogram. Nu ska du få lära känna Jenny Westerlund som driver företaget JW förlag och utbildning lite bättre.

Möt Jenny Westerlund som driver JW förlag och utbildning

Möt entreprenörerna som deltagit i Go Business inkubatorprogram. Nu ska du få lära känna Jenny Westerlund som driver företaget JW förlag och utbildning lite bättre.

Berätta om ditt företag.

Jag driver bolaget JW förlag och utbildning. Ett schysst litet bokförlag som ger ut böcker som underhåller eller ger ny kunskap och inspiration. Som utbildningsföretag anordnar jag kortare kurser och workshops inom skrivhantverket och längre utbildningar för blivande redaktörer och manusutvecklare.

När deltog du i Go Business inkubatorprogram?

HT 2020 – VT 2021

Vad gav det dig att delta?

Framförallt gav programmet mig skjuts att ta mig vidare. Ny kunskap, inspiration och den personliga coachningen var guld värd.

Vad har hänt sedan tiden på Go Business?

Under tiden på Go business jobbade jag samtidigt som lärare. Jag har därefter tagit steget fullt ut med att driva mitt bolag på heltid. Jag har gett ut fyra böcker sedan slutet av 2021 och har två böcker på gång för utgivning. Dessutom har jag startat upp flera utbildningar. Det är framförallt den delen av verksamhet som genererar intäkt i nuläget.

Vilken har varit ditt företags viktigaste milstolpe?

Att jag tog steget fullt ut och satsade på företagandet på heltid. Jag fick den fina möjligheten att först vara tjänstledig ett halvår och kunde därefter känna mig trygg i mitt beslut när jag märkte att jag kunde driva ett företag som jag även kunde leva på. En annan viktig del har varit att jag har knutit andra duktiga föreläsare/kursledare till företaget och jobbar även med riktigt duktiga frilansare när det gäller bokutgivningen. Så vi är ett team även om jag är ensam anställd i mitt bolag.

Har du några tips till den som funderar på att starta eget?

Våga starta och gör det på ditt sätt, utifrån dina möjligheter. Antingen parallellt med en trygg anställning eller genom att ”kasta dig ut”. Umgås med andra som driver företag, antingen inom din nisch eller inom helt andra inriktningar. Som nystartad vill man kunna bolla både problem och dela sina framgångar. Delta i ett program som Go business om du har möjlighet!

Framtidsplaner?

Jag fortsätter med en relativt liten bokutgivning under de kommande åren och satsar ännu mer på utbildningsdelen som i nuläget ger mest intäkt. Framtidsplanerna innehåller både stora drömmar och mer realistiska och konkreta ”här och nu-strategier”.

Faktaruta
Namn: Jenny Westerlund
Ålder: 46
Företag: JW förlag och utbildning
Etableringsort: Piteå
Motto: Kreativt fokus = lust och passion som blir till något verkligt genom konkret handling. (Kanske inget riktigt motto men det är min röda tråd i mitt företagstänk 😊)
Bästa minnet från Go Business: Den mysiga starten med pizza och att träffas tillsammans IRL (innan pandemin tog fart).

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2024-05-29

Lunchföreläsning: Hållbara drivmedel i norr och kopplingen till det framtida energisystemet i Norrbotten

Energisystemets omställning för att möta den gröna industrialiseringens behov är en brinnande fråga. Tillgången till energi påverkar förutsättningarna för befintliga och kommande etableringar och det påverkar hela energiområdet – pr…

2024-05-29

Lunchföreläsning: Hur ser de kulturella och kreativa branschers fortsatta utveckling ut i Norrbotten?

Lunchföreläsning där vi presenterar resultaten från förstudien North Creative Nodes. Vi har undersökt hur de kulturella och kreativa branschers fortsatta utveckling ser ut i Norrbotten.

2024-05-29

Lunchföreläsning: Storskaligt växthus försörjt av spillvärme, är det möjligt i Piteå?

Välkommen till en lunchföreläsning! Vår innovationsledare Patrik Isaksson presenterar resultaten från en förstudie där han undersökt möjligheterna till ett storskaligt växthus försörjt av spillvärme.

Visa allt aktuellt