Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

15 september 2021, Nyheter

Lär känna Piteå Science Parks medarbetare Jonna Valikainen

Jonna Valikainen Go Business

Säg hej till Jonna Valikainen 👋

Möt människorna som jobbar på Piteå Science Park. Nu är det dags att lära känna Jonna Valikainen affärscoach på Go Business lite bättre.

Hej Jonna, hur är läget?

Läget är fint tack! 😊

Berätta om din bakgrund.

Innan jag började på Go Business har jag främst arbetat med försäljning, marknadsföring och projektledning i olika positioner, både inom kultursektorn och i näringslivet. Jag har även drivit egna enskilda företag och är engagerad i olika ideella föreningar. Ni kan också ha hört mig prata finska på radion eller kanske varit på Zumbapass med mig.

Snart börjar en ny termin hos er på Go Business, vad ser du mest fram emot?

Jag ser mest fram emot att kicka igång, träffa alla entreprenörer och att få arbeta tillsammans under hösten!

Intresset för att delta har varit rekordstort, hur känns det?

Det är väldigt roligt att många söker in till oss! Det visar både på att det finns många kreativa entreprenörer som tror och vill leva på sin passion här uppe i norr och att stödet vi på Go Business erbjuder är värdefullt och viktigt.

Berätta om något spännande företag som deltar i höst?

Vi har en otrolig bredd av företagare. Allt från scenkonstnärer till digitala tjänster och magiska boenden i flytande rum för att nämna några, så det är svårt att plocka ut bara en. Håll utkik på Go Business sida, vi kommer att presentera samtliga företag där under hösten.

Vad är det mest värdefulla som Go Business tillför till deltagarna?

Förutom ett bra stöd i entreprenörskapet genom coachning, föreläsningar och workshops så är samverkan mellan entreprenörna något vi jobbar mycket med. Vi erbjuder och bygger ett starkt, inkluderande och inspirerande community för entreprenörerna att mötas i. Utbytet vi ser mellan entreprenörerna är väldigt värdefullt.

Ett av Go Business mål är att fler ska kunna leva på sin passion här i norra Sverige, varför är det viktigt?

Det är viktigt att människor ska kunna göra det dom brinner för och drömmer om, men också för att vi vill ha ett levande samhälle i Norra Sverige och då behövs varenda en av dessa kreativa entreprenörer och företag. Det blir helt enkelt en härligare plats att bo på! Entreprenörerna är också viktiga förebilder för unga, vår framtid. Att visa på att det går att bo och verka här i Norra Sverige och leva på sin passion.

Sist men inte minst, vad inspirerar dig mest just nu?

Höstsolen och såklart hoppet om att vi sakta, men säkert får börja mötas igen. Att alla som kämpat under pandemin får en skjuts tillbaka. Det inspirerar mig!

Fler liknande nyheter

2024-03-01

Polarbröd och Go Business utforskar möjligheter runt brödspill 

Polarbröd tar i samarbete med Go Business hjälp av kreatörer för att utforska hur spill från Polarbröds bagerier kan omvandlas till nya användbara idéer, tjänster och produkter.

2024-02-07

Kulturfrukost Luleå & digitalt

Jobbar du inom kulturella och kreativa branscher, eller inom någon annan bransch och är nyfiken på kulturbranschen? Då är Kulturfrukost mötesplatsen för dig!

2024-02-20

Goda insikter nr 5

Vad har Acusticum i Piteå och Silicon Valley i USA gemensamt? Jo, de är båda viktiga satsningar för den gröna omställningen här uppe i norr.