Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

21 september 2021, Nyheter

Piteå Science Park rekryterar superstrategen Karin Leksell

Karin Leksell, ny innovationsledare på Piteå Science Park

Karin Leksell blir ny innovationsledare på Piteå Science Park

Piteå Science Park växer och anställer Karin Leksell som innovationsledare. Karin har lång erfarenhet av att arbeta med strategifrågor på hög nivå inom både privat och offentlig verksamhet. Hon kommer närmast från innovationsfrämjande arbete på Linnéuniversitetet, RISE och i ett startupbolag inom IoT.

– Genom att rekrytera Karin Leksell får Piteå Science Park en mycket erfaren innovationsledare och strateg som kommer att stärka innovationsarbetet inom våra kluster men även inom bolaget som helhet, säger Greta Wimander, innovationschef på Piteå Science Park.

Karin Leksell har lång erfarenhet av att arbeta med klustersamverkan och innovationsfrämjande arbete. Hon har bland annat varit programledare för Arenaprogrammet i Norge, ett uppdrag som handlade om att leda och finansiera innovationsmiljöer på nationell nivå för att främja hållbar tillväxt i regioner. På Linnéuniversitetet arbetade hon med att öka den finansiering som kommer bland annat från Vinnova.

– Det som lockade mig med jobbet på Piteå Science Park var främst klusterarbetet som är ett fascinerande sätt att arbeta på och som kan leda till stora möjligheter för företagen som deltar, säger Karin Leksell.

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2024-03-22

Cleantech Meetup 7 maj 2024

Välkommen till en eftermiddag där vi lyssnar till intressanta diskussioner kring temat: Hållbara affärer för tillväxt i norra Sverige – små och stora företag tillsammans.

2024-03-28

Välkommen Cherié!

Vi önskar vår nya innovationsledare Cherié Karlsson varmt välkommen till oss på Piteå Science Park. Vad tänker hon om sitt nya uppdrag? Det får du reda på här!

2024-03-22

Goda insikter nr 6

Hur gick det i Silicon Valley och vad diskuterade man under Kulturfrukosten som genomfördes i Piteå? Mars månads nyhetsbrev är ute.

Visa allt aktuellt