Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

04 april 2022, Nyheter

Möt Therese Åhlund affärscoach på Go Business

Möt människorna som jobbar på Piteå Science Park. Nu är det dags att lära känna Therese Åhlund som jobbar på Go Business lite bättre.

Säg hej till Therese Åhlund affärscoach på Go Business!👋

Hur är läget?

Tack, det är bra! Jag känner mig lyft av den här fina vårsolen som vi får njuta av just nu.

Berätta om din bakgrund.

Jag är en kreativ, introvert virvelvind (Ja precis, man kan vara både och!) född i Västerås men har större delen av livet bott i och kring Skellefteå. Jag har pluggat psykologi och kognitionsvetenskap, jobbat med människor, barn och hips vips även som balkongmontör. Jag tror inte att vi endast har en uppgift som passar oss och jag tror att det är bra att utforska och våga, även när det skaver lite i tryggheten.
Senaste åren har jag drivit firma som konstnär och det är på den vägen jag bestämde mig för att jag vill jobba med coachning och hamnade här på Piteå Science Park.

Vad gör du på Piteå Science Park?

Jag jobbar som affärscoach på inkubatorn Go Business.

Mest givande med ditt jobb?

Det är tveklöst energin och modet hos våra entreprenörer. Att hela dagarna få ta del av förverkligandet av drömmar, det är så häftigt! Jag vill innerligt hylla mina kollegor också som gör dagarna ännu bättre!

Starkaste minne från Piteå Science Park?

Haha, det är faktiskt från tiden innan jag började jobba här men deltog med mitt företag vid en pitch. Jag skulle sälja in värdet av att ha handmålade djurporträtt hemma och mitt i pitchen uppstod en hund VS kanin- situation i mitt kök som jag inför kameran behövde hantera. Det var bara att gilla läget och återgå till fokus och sälj-mode efter det. Kaninen klarade sig galant och pitchen blev minnesvärd- precis som en pitch ska vara 🙂

Viktigaste som Piteå Science Park bidrar med till Piteå och regionen?

Att belysa kulturens, innovationens och entreprenörers stora roll! Det är viktigt att vi ständigt påminner oss och andra om vilken enorm kraft och vilket värde som finns i dessa byggklossar. Hur viktiga entreprenörer och deras idéer är för regionerna och vårt vackra Norrland.

Ditt bästa tips till den som funderar på att starta eget?

Att börja göra. Något, vad som helst. Vi kan snurra in oss i tankar i all oändlighet och vi vet ändå inte om det är så det kommer bli i verkliga livet. Våga prova! Våga säga vad du drömmer om, vad du behöver hjälp med, vad du har för utmaningar och faktiskt vad du är riktigt, riktigt bra på!

Vad inspirerar dig mest just nu?

Skapande, i alla dess former!

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2024-03-01

Polarbröd och Go Business utforskar möjligheter runt brödspill 

Polarbröd tar i samarbete med Go Business hjälp av kreatörer för att utforska hur spill från Polarbröds bagerier kan omvandlas till nya användbara idéer, tjänster och produkter.

2024-02-07

Kulturfrukost Luleå & digitalt

Jobbar du inom kulturella och kreativa branscher, eller inom någon annan bransch och är nyfiken på kulturbranschen? Då är Kulturfrukost mötesplatsen för dig!

2024-02-20

Goda insikter nr 5

Vad har Acusticum i Piteå och Silicon Valley i USA gemensamt? Jo, de är båda viktiga satsningar för den gröna omställningen här uppe i norr.

Visa allt aktuellt