Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

27 januari 2023, Nyheter

Säg hej till vår nya innovationsledare Patrik Isaksson!

Säg hej till vår nya innovationsledare Patrik Isaksson!

Berätta om din bakgrund.

Född och uppvuxen i Haparanda med rötterna placerade på bägge sidor om landsgränsen, som så många andra i Tornedalen. Pluggade till ekonom i Luleå men lustigt nog har jag inte jobbat en enda dag som ekonom. Flyttade ut till Sthlm efter studierna för att jobba på Ericsson. Haft olika positioner, men alltid inom en Business Unit med arbetsuppgifter inom Business/Commercial Management i skärningspunkten mellan affär och teknik. Efter den perioden var jag på Luleå Science Park fram tills alldeles nyligen.

Flyttade till Bergsviken, eller Bärsika som det kallas i Piteå, för 4 år sedan där jag nu bor tillsammans med min fru och bonusdotter.

Vilken är din roll på Piteå Science Park?

Jag kommer att jobba inom innovationsarenan som innovationsledare. Där hoppas jag att min erfarenhet och mina egenskaper kommer till nytta i vår strävan att skapa affärs och miljömässig nytta och värde i Piteå samt i vår region.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?

Ser fram emot att tillsammans med mina kollegor och samverkansparter få bidra till att skapa förutsättningar för ekonomisk tillväxt i Piteå på ett sätt som samtidigt bidrar till den gröna omställningen.

Vad tycker du är det viktigaste som Piteå Science Park bidrar med till Piteå och norra Sverige?

Piteå Science Park har en unik ställning genom att vi förutom att stödja traditionella branscher och näringar som springer ur våra naturresurser även tar in och stödjer kreativa och kulturella näringar. Allt detta med en utgångspunkt i att skapa hållbar, fossilfri tillväxt. Detta ger oss verkligen en bredd som är svårslagen.

Till sist, vad inspirerar dig mest just nu?

Tanken på att vi för varje dag kommer ett steg närmare våren och sommaren.

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2023-08-17

Två spännande utbildningar till företag i höst

I samarbete med Berghs School of Commucation erbjuder vi två spännande utbildningar till företag i höst, Facilitering och AI i kreativa processer.

2023-09-20

Goda insikter nr 1

Nu startar vi upp en serie av nyhetsbrev där vi kommer att dela med oss mindre av nyheter men mer av vår vardag och de insikter och reflektioner vi får i vårt arbete och i mötet med andra. Häng med! Prenumerera på brevet via vår sida på L…

2023-09-18

ForskarFredag i Piteå 2023

Nu är det snart dags för årets upplaga av ForskarFredag – veckan som vill få dig att upptäcka hur spännande forskning är.

Visa allt aktuellt