Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

06 oktober 2022, Nyheter

Möt Tommie Lögdahl som driver Nowa Drops

Möt entreprenörerna som deltagit i Go Business inkubatorprogram. Nu är det dags att ta reda på vad som har hänt efter Go Business för Tommie Lögdahl som driver företaget Nowa Drops.

Möt Tommie Lögdahl som driver Nowa Drops

Möt entreprenörerna som deltagit i Go Business inkubatorprogram. Nu är det dags att ta reda på vad som har hänt efter Go Business för Tommie Lögdahl som driver företaget Nowa Drops.

Berätta om ditt företag.

Problemet med traditionella hygienartiklar är att de består av omkring 80% vatten, fyllt i flaskor av engångsplast som förorenar miljön. Nowa Drops är ett växtbaserade pulver som förvandlar kranvatten till flytande kroppsvård med mål att göra det enkelt att leva mer hållbart.
Konsumenten fyller pulvret i en återanvändbar flaska och tillsätter kranvatten hemma för att skapa sin lokalt tillverkade hand- och duschtvål, och tillsammans eliminerar vi både vattentransporter och minskar på världens plastavfall.

När deltog du i Go Business inkubatorprogram?

Jag deltog i inkubatorn under våren 2019 efter jag hade tagit examen vid Luleå Tekniska Universitet. Samtidigt deltog jag i programmet Hangout för att ta del av så mycket kunskap och information som möjligt.

Vad gav det dig att delta?

Jag var i startgroparna med min affärsidé och behövde hjälp med att gå från konceptidé till utvecklad prototyp. Jag behövde lära mig att kommunicera idén och hitta en passande utvecklingspartner. Nätverket inom Go Business hjälpte mig att nå några nyckelpersoner som har bidragit enormt mycket i utvecklandet av varumärket och produkten Nowa Drops.

Vilken har varit ditt företags viktigaste milstolpe?

Jag är utbildad designingenjör men är ingen kemist, så jag behövde hitta en samarbetspartner med kompetens inom kemiskteknisk utveckling och tillverkning. Tack vare tiden på Go Business så hittade vi en partner som kunde hjälpa mig att utveckla min idé till en fungerande prototyp, vilket har varit helt avgörande för att kunna vidareutveckla företaget.

Vad har hänt sedan tiden på Go Business?

Förutom att skäggväxten har tagit fart har vi vidareutvecklat prototyperna till två fullt fungerade produkter, hand- och duschtvål i pulverform som vi precis har lanserat via crowdfunding. Just nu kan både privatpersoner och företag förbeställa våra första produkter till ett specialerbjudande via Kickstarter. Det är fantastiskt att så många vill vara med och minska på engångsplasten.

Har du några tips till den som funderar på att starta eget?

Det är bara att testa. Sök till tävlingar för affärsidéer och ta hjälp av inkubatorer som Go Business för att testa idén. Jag har länge drivit utvecklingen själv och det är väldigt utmanande. Om du väljer att starta eget skulle jag rekommendera att göra det tillsammans med någon, det kommer gå både fortare och vara roligare under tiden.

Framtidsplaner?

Just nu är vi igång med crowdfundingen via Kickstarter där varje förbeställning bidrar till att skala upp produktionen som hjälper oss att nå ut på marknaden. Vi har redan fått förslag och önskemål på fler produkter och utvecklingen är på gång. Vi kommer framöver att samarbeta med större återförsäljare i Europa med målet att nå fler människor för att göra så stor skillnad för klimatet som möjligt.

Mer om Nowa Drops

Varje detalj i Nowa Drops har noga övervägts, från de växtbaserade ingredienserna anpassade för känslig hud och miljön, till den komposterbara påsen gjord av FSC-certifierat papper. En refillpåse innehåller 10 gram pulver som skapar 200 milliliter flytande kroppsvård och kostar 65 SEK styck.

Besök Nowa Drops på Kickstarter för att förbeställa hand- och duschtvålen, träffa Tommie och lär dig mer om ett alternativ för en hållbar livsstil. Kickstartererbjudandet pågår nu under oktober månad.

Faktaruta

Namn: Tommie Lögdahl

Ålder: 30

Företag: Nowa Drops

Etableringsort: Luleå

Motto: ”Följ hjärtat” och ”Tro inte på allt du tänker” från Björn Natthiko Lindeblad som menade att när man kan ta sina egna tankar med en nypa salt och lite humor då är man mycket mindre benägen att skapa bekymmer för sig själv och andra.

Bästa minnet från Go Business: Jag kommer ihåg en fantastiskt bra föreläsning och workshop om beteendedesign med Niklas Laninge som vi alla deltagare fick ta del av. Väldigt intressant och lärorik.

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2024-05-29

Lunchföreläsning: Hållbara drivmedel i norr och kopplingen till det framtida energisystemet i Norrbotten

Energisystemets omställning för att möta den gröna industrialiseringens behov är en brinnande fråga. Tillgången till energi påverkar förutsättningarna för befintliga och kommande etableringar och det påverkar hela energiområdet – pr…

2024-05-29

Lunchföreläsning: Hur ser de kulturella och kreativa branschers fortsatta utveckling ut i Norrbotten?

Lunchföreläsning där vi presenterar resultaten från förstudien North Creative Nodes. Vi har undersökt hur de kulturella och kreativa branschers fortsatta utveckling ser ut i Norrbotten.

2024-05-29

Lunchföreläsning: Storskaligt växthus försörjt av spillvärme, är det möjligt i Piteå?

Välkommen till en lunchföreläsning! Vår innovationsledare Patrik Isaksson presenterar resultaten från en förstudie där han undersökt möjligheterna till ett storskaligt växthus försörjt av spillvärme.

Visa allt aktuellt