Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

28 oktober 2022, Nyheter

Möt Matilda Öhman som driver Parking Time AB

Möt entreprenörerna som deltagit i Go Business inkubatorprogram. Nu är det dags att ta reda på vad som har hänt efter Go Business för Matilda Öhman som driver företaget Parking Time Sweden AB.

Möt Matilda Öhman som driver Parking Time AB

Möt entreprenörerna som deltagit i Go Business inkubatorprogram. Nu är det dags att ta reda på vad som har hänt efter Go Business för Matilda Öhman som driver företaget Parking Time Sweden AB.

Berätta om ditt företag.

Vi har tagit fram parkeringsappen Parking Time som är skapad för kommuner och företag med p-skiva (och kostnadsfria parkeringar). Med Parking Time kommer kommunen eller företaget få en bättre översikt på sina parkeringar, hitta eventuella flaskhalsar i parkeringsflödena och spara tid vid kontrollering av parkeringarna. Vi hjälper bilisten hitta en parkeringsplats, parkera rätt med bara några klick och undvika böter.

När deltog du i Go Business inkubatorprogram?

Hösten 2021

Vad gav det dig att delta?

Go Business hjälpte mig att utveckla mina entreprenöriella färdigheter, samtidigt som det har gett mig ett fantastiskt nätverk här uppe i norr.

Vad har hänt sedan tiden på Go Business?

Sedan Go Business har vi programmerat och lanserat Parking Time, vi har genomfört testpiloter hos kommuner och företag och letar nu efter våra första kunder!

Vilken har varit ditt företags viktigaste milstolpe?

Vi har hunnit med många milstolpar under det senaste året, att få in investerare för att kunna programmera appen var avgörande för att komma vidare så det är våran viktigaste målstolpe hittills.

Har du några tips till den som funderar på att starta eget?

Hitta någon att bolla din idé med och gör research på hur du kan genomföra din idé. Sen är det bara att testa, man kan jobba på med affärsidén ett bra tag innan man drar in diverse kostnader så som att starta AB eller ta fram prototyp. Skaffa någon form av mentor som peppar och stöttar dig!

Framtidsplaner?

På kort sikt ska vi driftsätta vår app hos svenska kommuner och företag där den kommer göra nytta. Att ge möjlighet till kommuner och företag att införa en digital parkeringslösning och samtidigt kunna bevara kostnadsfria parkeringar tror vi är en långsiktig hållbar lösning för en levande stadskärna. Och eftersom att parkeringsfrågan är aktuell även utanför Sverige vill vi på lång sikt etablera konceptet utanför Sverige också.

Faktaruta

Namn: Matilda Öhman
Ålder: 22 år
Företag: Parking Time Sweden AB
Etableringsort: Luleå
Bästa minnet från Go Business: Pitchen i slutet helt klart!

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2023-03-21

Fem företag har antagits till Arctic Business Incubator

Arctic Business driver den framgångsrika inkubatorn i Luleå, Skellefteå och Piteå och den svenska rymdinkubatorn ESA BIC Sweden. I början av året antogs fem bolag, varav ett av dessa till rymdinkubatorn.

2023-03-07

Steget till eget

Steget till eget – Informationsträff för dig som funderar på att starta företag eller nyss har startat

2023-03-13

Samarbete med Strömbackaskolan främjar framtidens kompetens inom fiberkomposit

Genom ett samarbete med Strömbackaskolan vill Piteås industrier och forskare inom fiberkomposit säkra framtidens kompetensförsörjning.

Visa allt aktuellt