Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

04 juli 2022, Nyheter

Är du vår nya verksamhetschef?

Vi söker nu dig som vill bli en del av vårt team och ta ett ansvar som verksamhetschef för Innovationsarenan.

Är du vår nya verksamhetschef?

Piteå Science Park

Piteå Science Park arbetar nära forskningsinstitut och akademi för att driva utvecklingen av Piteås starka profilområden: kulturella och kreativa näringar, cleantech och högteknologiska material. I bolagets tre verksamheter Innovationsarenan, inkubatorn Go Business och konserthuset Studio Acusticum möts olika perspektiv och kompetenser för att generera nya idéer, lösningar och upplevelser som gör Piteå och norra Sverige starkare och intressantare.

Innovationsarenan

Innovationsarenan jobbar med riktad näringslivsutveckling och driver olika utvecklingsprojekt och klusterinitiativ tillsammans med etablerade företag och entreprenörer som vill växa eller göra en förändring. Innovationsarenan arbetar för accelererad regional utveckling och svensk innovationskraft. Det gör vi genom att driva projekt och bygga klusterinitiativ där företag, forskare och samhälle samverkar för att skapa tillväxt och innovationer tillsammans. Vi erbjuder nätverk, mötesplatser, innovationsledning och affärsutveckling för företag som vill växa i samverkan med andra.
Hos oss får du jobba i ett starkt team med kreativa och ambitiösa människor som drivs av att skapa värde för de företag och kunder som vi jobbar med. Du får även stor möjlighet att påverka din roll och att utvecklas tillsammans med bolaget.

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetschef för Innovationsarenan på Piteå Science Park har du huvudansvar för ett av bolagets tre verksamhetsområden. Du leder och utvecklar verksamhetsområdet tillsammans med dina medarbetare där ni i ett starkt team stödjer varandra i vardagen.
Som verksamhetschef har du det övergripande ansvaret för ditt verksamhetsområde. Det innebär följande:

 • Leda och coacha dina medarbetare genom en nära och god dialog.
 • Planera och leda verksamheten mot uppsatta mål.
 • Leda och fördela större arbetsuppgifter inom verksamheten.
 • Ha en god omvärldsanalys för att se affärsmöjligheter och ta dessa i hamn.
 • Skriva offerter/ansökningar eller stötta i förfarandet.
 • Vara delaktig i hela företagets utveckling genom att delta i arbetet med affärsplan och budget, samt uppföljning av detsamma.
 • Ha en aktiv roll i företagets ledningsgrupp.
 • Budgetansvar för verksamhetsområdet.
 • Delta i relevanta regionala och nationella nätverk och representera verksamheten och företaget.
 • Utveckla goda och långsiktiga kundrelationer.
 • Representera företaget mot kund och andra intressenter.

Kvalifikationer och erfarenhet

Du har mångårig erfarenhet av strategiskt arbete. Du har relevant akademisk utbildning eller annan eftergymnasial utbildning, alternativt motsvarande erfarenhet, inom näringslivsutveckling, projektledning och ledarskap.

Personliga egenskaper

Du är en ansvarsfull och social person som brinner för att driva utveckling tillsammans med andra. Du har förmågan att vägleda, inspirera och utmana människor och är duktig på att anpassa dialogen efter deras förutsättningar och behov. Du vågar lita på din intuition, bryta mönster och tänka nytt och kreativt. Du har ett stort nätverk och är trygg med att hålla offentliga presentationer och ta kontakt med nya människor.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning, 100 % med tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Har du frågor? Kontakta:

Henrik Bucht, VD Piteå Science Park, henrik.bucht@piteasciencepark.se  , Tel. 070-21 22 100

Låter det spännande? Så här ansöker du:

Skicka oss ditt CV och personliga brev, antingen via jobb@piteasciencepark.se. Märk ansökan med ”Verksamhetschef för Innovationsarenan” i ämnesraden. Vi behöver din ansökan senast 29 augusti 2022.

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2024-05-29

Lunchföreläsning: Hållbara drivmedel i norr och kopplingen till det framtida energisystemet i Norrbotten

Energisystemets omställning för att möta den gröna industrialiseringens behov är en brinnande fråga. Tillgången till energi påverkar förutsättningarna för befintliga och kommande etableringar och det påverkar hela energiområdet – pr…

2024-05-29

Lunchföreläsning: Hur ser de kulturella och kreativa branschers fortsatta utveckling ut i Norrbotten?

Lunchföreläsning där vi presenterar resultaten från förstudien North Creative Nodes. Vi har undersökt hur de kulturella och kreativa branschers fortsatta utveckling ser ut i Norrbotten.

2024-05-29

Lunchföreläsning: Storskaligt växthus försörjt av spillvärme, är det möjligt i Piteå?

Välkommen till en lunchföreläsning! Vår innovationsledare Patrik Isaksson presenterar resultaten från en förstudie där han undersökt möjligheterna till ett storskaligt växthus försörjt av spillvärme.

Visa allt aktuellt