Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

13 december 2021, Nyheter

Yrgo och Campus Piteå utökar sitt samarbete

Från vänster Karin Gebing och Charlotte Sundman från Vuxenutbildningen, Håkan Martinsson och Karin Omsén från Yrgo och Greta Wimander från Campus Piteå.

Yrgo vill växa i Piteå

Yrgo har ett av Sveriges bredaste utbud av yrkeshögskoleutbildningar och har sedan hösten 2020 erbjudit utbildningar i Piteå i samarbete med Vuxenutbildningen inom Piteå kommun. I veckan har Karin Omsén, rektor för administration, ekonomi, transport och pedagogik och Håkan Martinsson som är lärare för Yrgos utbildningar inom transport och logistik besökt Piteå för att diskutera ett utökat samarbete för att erbjuda utbildningsplatser i Piteå inom fler yrkeshögskoleutbildningar.

– För oss känns det superintressant att utöka våra studieplatser i Piteå. Vi har redan ett gott samarbete och med de stora industriinvesteringarna som sker i norra Sverige just nu kommer det finnas ett stort rekryteringsbehov kommande år. Där vi ser att vi på Yrgo med vårt breda utbud av yrkeshögskoleutbildningar kan vara med och bidra till kompetensförsörjningen, säger Karin Omsén, rektor för administration, ekonomi, transport och pedagogik på Yrgo.

Samarbetet handlar om att Yrgo ska utöka sina studieplatser i Piteå och erbjuda utbildningar inom fler områden än idag.

– Det känns roligt att vi blir uppvaktade av Yrgo som är en ledande aktör inom yrkeshögskoleutbildningar som är ett område där vi vill växa. Vårt mål är att Campus Piteå ska bli ett folkets campus och erbjuda utbildningar för ett livslångt lärande. Samarbetet med Yrgo är ett steg i den riktningen, säger Greta Wimander, strateg för Campus Piteå.

– Det är viktigt att vi får input från det lokala arbetslivets om vilka kompetensbehov man ser behövs både nu och på sikt. På så sätt kan vi matcha kompetensbehovet mot utbildningar som kan genererar dessa kompetensbehov, tex i samarbete med utbildningsaktörer inom yrkeshögskolan. Det blir otroligt spännande att se vad fortsatt samarbete med Yrgo kan generera för utbildningsutbud i Piteå, säger Karin Gebing, utbildningsutvecklare vid Piteå kommun.

 

Faktaruta om Yrgo

Yrgo, högre yrkesutbildning Göteborg, är en del av utbildningsförvaltningen i Göteborgs Stad och har ett av Sveriges bredaste utbud av yrkeshögskoleutbildningar och drivs helt utan vinstintresse. Varje år utbildar sig cirka 2300 personer hos Yrgo. Fler än 9 av 10 studerande får jobb efter examen.

 

Fotograf: Anders Westergren

På bilden från vänster Karin Gebing och Charlotte Sundman från Vuxenutbildningen, Håkan Martinsson och Karin Omsén från Yrgo och Greta Wimander från Campus Piteå.

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2022-11-21

Affärsutvecklare Go Business

Nu söker vi en affärsutvecklare som vill göra skillnad för entreprenörer i Norrbotten och Västerbotten.

2022-11-14

Lanserar banbrytande havskajak av biobaserad lättviktskomposit med stöd av SWE-CIC

Melker of Sweden lanserar den första havskajaken i full storlek byggd av biobaserad lättviktskomposit. Prototypen är utvecklad och tillverkad i Piteå.

2022-11-02

Nedräkningen till CTRL+S Game Jam har börjat

Snart är det dags för CTRL+S Game Jam på Mobilaris Innovation Center i Luleå.

Visa allt aktuellt