Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

10 december 2021, Nyheter

”Det var helt fantastiskt att få tillgång till en hel konsertlokal med bra ljus och ljud”

Möt Elvira Seger som studerade Jazzmusiker i Piteå mellan år 2014 och 2017. Idag driver hon eget och skriver föreställningar och musikaler. Hon har också ett eget skivbolag frilansar med musik/inspelningsjobb.

Hej Elvira! 👋

Vad studerade du på Musikhögskolan i Piteå vid Luleå tekniska universitet?

Jag pluggade jazzmusiker med saxofon som huvudinstrument.

Högskolan ligger vägg i vägg med konserthuset Studio Acusticum, vilka möjligheter har det skapat för dig under din studietid?

Massor! Det var helt fantastiskt att få tillgång till en hel konsertlokal där man kan ha bra ljus, bra ljud och ta in ordentligt med publik utan att ens behöva lasta in grejer i en bil.

Vad var det bästa med utbildningen?

Att man fick blanda kurser hur man ville. Jag läste bland annat komposition och klassisk klarinett en termin. En stor fördel var också tillgången till studiorum med duktiga ljudtekniker. Jag gjorde många roliga inspelningar under mina år på högskolan. Den allra bästa med utbildningen var att jag alltid hade tillgång till skolan. Jag behövde inte gå upp tidigt för att skriva upp mig på till exempel en bokningslista för pianorum etc.

Hur var det att plugga i Piteå?

Det var supergött för att det är en stad med lugn och ro, och nära till allt. Jag kunde vara i skolan både dag och natt i ett eget klassrum som bara min klass hade tillgång till. Sen var det väldigt roligt att få spela med i en massa olika projekt som inte hade med enbart jazzlinjen att göra.

Vad gör du idag?

Jag jobbar som egenföretagare och skriver föreställningar och musikaler. Jag har även ett eget skivbolag och frilansar med diverse musik/inspelningsjobb.

Om du tar ifrån tårna, vad drömmer du om att jobba med i framtiden?

Jag är glad över att jag i stor utsträckning redan jobbar med mycket av det jag vill jobba med. Men drömmen är ju såklart att fler uppdrag ska komma till mig och att jag inte behöver skapa mina egna jobbtillfällen i så stor utsträckning som jag gör nu.

Campus Piteå

Välkommen till studentstaden Piteå. Här kan du studera musik, dans och ljudteknik i samma hus som ett av Europas modernaste konserthus med akustik i toppklass. För att inte tala om den världsunika universitetsorgeln.

Mer om Campus Piteå

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2023-03-21

Fem företag har antagits till Arctic Business Incubator

Arctic Business driver den framgångsrika inkubatorn i Luleå, Skellefteå och Piteå och den svenska rymdinkubatorn ESA BIC Sweden. I början av året antogs fem bolag, varav ett av dessa till rymdinkubatorn.

2023-03-07

Steget till eget

Steget till eget – Informationsträff för dig som funderar på att starta företag eller nyss har startat

2023-03-13

Samarbete med Strömbackaskolan främjar framtidens kompetens inom fiberkomposit

Genom ett samarbete med Strömbackaskolan vill Piteås industrier och forskare inom fiberkomposit säkra framtidens kompetensförsörjning.

Visa allt aktuellt