Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

08 september 2022, Nyheter

ForskarFredag i Piteå 2022

Nu är det snart dags för årets upplaga av ForskarFredag – veckan som vill få dig att upptäcka hur spännande forskning är. I Piteå kommer du kunna träffa spännande forskare, vara med i samtal om klimatet och besöka den världsunika forskningsanläggningen Solvåg med familjen.

Solvåg - Piteås unika forskningsanläggning där det forskas på solenergi i kalla klimat

ForskarFredag är tillbaka i Piteå

Nu är det snart dags för årets upplaga av ForskarFredag – veckan som vill få dig att upptäcka hur spännande forskning är. I Piteå kommer du kunna träffa spännande forskare, vara med i samtal om klimatet och besöka den världsunika forskningsanläggningen Solvåg med familjen.

Det här händer under ForskarFredag i Piteå 2022

ForskarFredag för allmänheten

Familjedag vid Solvåg – Piteås unika forskningsanläggning och mötesplats

Fredag 30 september, klockan 15-18

Kom och lär dig mer om Piteås unika forskningsanläggning och mötesplats Solvåg. Vi har laddat upp med massa intressanta och roliga aktiviteter för stora och små.

Träffa biodlaren Andreas Schleiss som driver Bee At Work som berättar om sin verksamhet och vikten av artrikedom och biologisk mångfald.

Gå tipsrunda och du har chansen att vinna fina priser.

För alla barn har vi flera roliga aktiviteter i naturens tema.

Vi bjuder på fika!

Varmt välkommen.

ForskarFredag för gymnasieskolan

Teknik och naturvetenskap

Fredag 30 september, klockan 08.30-11.30

Elever som studerar teknik- och naturvetenskapliga programmet får träffa forskare vid RISE, Luleå tekniska universitet och Unga forskare och ta del av deras arbete. Eleverna får göra studiebesök runt om i Piteå där den lokala forskningen bedrivs. De kommer att få besöka LTU Greenfuels, kompositbyn i Öjebyn och RISE. Endast öppet för årskurs 3 på Strömbackaskolan och föranmälan krävs.

Estetiska ämnen

Fredag 30 september, klockan 08.30-11.30

Elever som studerar de estetiska programmen får träffa forskare på Musikhögskolan i Piteå vid Luleå tekniska universitet och ta del av deras arbete. De kommer att få träffa en doktorand inom Musikalisk gestaltning och skolans egen dansprofessor. De får även en guidad tur i Skandinaviens största orgel och dess ljud och möjligheter. Studio Acusticums konserthuschef kommer också att prata om forskningen kring kultur i nära vård.

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2023-11-30

Framgångsrika affärsprofiler coachar entreprenörer

Höstens Level Up-panel är spikad! Go Business inkubatorprogram har sedan några år tillbaka avrundats med en expertpanel som ger deltagarna i programmet en ny vinkel på deras affärsidéer. Nästan som Draknästet men med fokus på entreprenö…

2023-11-27

Samhällsutvecklingen i norr behöver passionerade entreprenörer / Digitala huben Go Business vinner pris i Europa för sin digitala omställning

De passionerade entreprenörerna som vill leva sin dröm och som gör skillnad på de platser och samhällen där de verkar deltar i Piteå Science Parks digitala hub Go Business. Med ett resultat så bra att Go Business vunnit priset för den bä…

2023-11-17

Saab och Hitachi Energy går in i Collab Composite

Hållbara material efterfrågas av stora aktörer internationellt och i Piteå finns världsledande producenter och forskning inom fiberkompositer. I april i år initierades därför ett samarbete, Collab Composites, mellan Piteå Science Park och…

Visa allt aktuellt