Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

12 december 2022, Nyheter

Möt Amanda Öman som driver Öns tapetseri

Möt entreprenörerna som deltagit i Go Business inkubatorprogram. Nu är det dags att ta reda på vad som har hänt efter Go Business för Amanda Öman som driver företaget Öns tapetseri. 

Möt Amanda Öman som driver Öns tapetseri

Möt entreprenörerna som deltagit i Go Business inkubatorprogram. Nu är det dags att ta reda på vad som har hänt efter Go Business för Amanda Öman som driver företaget Öns tapetseri.

Berätta om ditt företag.

Öns tapetseri är en möbeltapetserarverkstad i Svensbyn utanför Piteå. Här stoppas och kläs framförallt möbler, men även båt- och husbilsinredningar, skoter- och motorcykelsadlar och mycket annat. Verkstan är även specialiserad inom lädervård, där både möbler och bilinredningar i trött läder kan restaureras med ny färg och ytbehandling för att hålla många år till.

När deltog du i Go Business inkubatorprogram?

Jag deltog i Go Business inkubatorprogram hösten 2020, då jag och min familj precis flyttat tillbaka till mitt barndomshem i Svensbyn efter många år i Stockholm. När jag, efter fyra år med företaget, skulle starta upp igen på en ny ort ville jag ha vägledning, men även träffa nya människor som befann sig i samma sits som jag. Det var därför jag sökte mig till Go Business.

Vad gav det dig att delta?

Det var en rolig och spännande höst på Go Business där jag träffade många härliga människor. Jag kände stort stöd från gruppen och min handledare vilket var enormt peppande. Jag fick också många handfasta tips och mycket hjälp med det jag där och då tyckte var utmanande med företaget.

Vad har hänt sedan tiden på Go Business?

Det har varit två händelserika år efter Go Business där jag har kommit igång med verkstan och även hittat en ny bredd i företaget, efter en lärlingsperiod hos en läderhantverkare. Fler och fler hittar till mig, vilket känns jätteroligt! Det har även hunnit bli ett till barn i familjen, så efter en tids föräldraledighet är jag super taggad på att komma igång och jobba igen.

Vilken har varit ditt företags viktigaste milstolpe?

Företagets viktigaste milstolpe skulle jag säga var när jag flyttade verksamheten hit till Piteå. Jag har nu landat på den här platsen och kan långsiktigt börja tänka på vad jag vill och vart jag är på väg med företaget.

Har du några tips till den som funderar på att starta eget?

Svårt! Antar att mitt bästa tips är att våga testa, var inte rädd för att misslyckas.

Framtidsplaner?

Jag vill jobba i min egen verkstad här på gården ett tag och testa det fullt ut, kanske hyra ut verkstadsplats till annan hantverkare, bygga ut butiksdelen etc. Jag har många tankar på vad jag skulle kunna hitta på. Jag tror på platsen och att jag skulle kunna skapa något riktigt härligt och kreativt här.

Faktaruta

Namn: Amanda Öman

Ålder: 38 år

Företag: Öns tapetseri

Etableringsort: Piteå

Motto: Sluta aldrig vara nyfiken!

Bästa minnet från Go Business: Då jag insåg att Norrbotten är fyllt med kreativa och modiga människor.

Är du redo att satsa på ditt företag?

Ansök till Go Business inkubatorprogram

Ge dig själv och ditt entreprenörskap bästa möjliga förutsättningar för att lyckas – sök till Go Business.

I inkubatorn arbetar du djupgående med ditt företag och får kunskap, verktyg och nätverk för att kunna leva på dina idéer. Inkubator är Go Business program för dig som är entreprenör och är redo att satsa fullt ut på ditt företagande.

Ansök nu (Öppnas i ett nytt fönster)

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2022-11-02

Nu är Camilla Neideman ICF Diplomerad Coach

Camilla Neideman jobbar som affärscoach för vår inkubator Go Business och har nyligen utbildat sig till Certifierad Coach enligt ICF.

2022-09-22

Möt Jenny Westerlund som driver JW förlag och utbildning

Möt entreprenörerna som deltagit i Go Business inkubatorprogram.

2022-10-28

Vad hände efter Go Business? Parking Time

Nu är det dags att ta reda på vad som har hänt efter Go Business för Matilda Öhman som driver företaget Parking Time Sweden AB.

Visa allt aktuellt