Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

14 oktober 2021, Nyheter

Lära känna Piteå Science Parks medarbetare – Lisa Kejving

Lisa Kejving, affärscoach Go Business

Säg hej till Lisa Kejving! 👋

Möt människorna som jobbar på Piteå Science Park. Nu är det dags att lära känna Lisa Kejving affärscoach på Go Business lite bättre.

Hur är det på Skellefteåkontoret idag?

Det är fantastiskt, både i det digitala och fysiskt. Människor börjar vara på plats på The Great Northern igen och det finns liv och rörelse på platsen, samtidigt som vi är i full gång med höstens program med nya, drivna entreprenörer i det digitala rummet.

Berätta om din bakgrund.

Jag är i grunden examinerad språkkonsult i svenska, och har drivit eget konsultföretag med fokus på just kommunikation i arbetslivet under sex år. Jag har också jobbat med kommunikation på ett stort konsultföretag inom hållbar markanvändning och biologisk mångfald, vilket var enormt lärorikt. Back in the day gjorde jag också några år som telefonförsäljare, vilket jag har stor nytta av än idag. Det trodde jag inte då…

Vad gör du på Piteå Science Park?

Jag är innovationsledare och affärscoach för entreprenörerna som går i Go Business program Hangout och Inkubator, där mitt jobb är att stötta människor i att komma framåt och hela tiden ta nästa steg. Sedan driver jag parallellt en förstudie om Go Business utveckling och finansiering framåt.

Ja, berätta mer om förstudien som du driver…

Vi vill utforska hur vi kan växla upp, bli mer långsiktiga och hur vi kan skapa mest nytta för företagare i norra Sverige. Så inom förstudien har vi dialog med flera olika aktörer i hela Norrbotten och Västerbotten för att få en bättre bild över hur näringslivet ser ut, hur stödsystemet ser ut och hur företag och kommuner skulle vilja att det såg ut i framtiden. Utifrån det bygger vi Go Business för framtiden.

Vad ser du fram emot mest yrkesmässigt just nu?

Att säkra finansieringen för Go Business från år 2022 och säkerställa att vi får möjlighet att skapa ännu bättre förutsättningar för människor att jobba med det som de brinner för, oavsett var i Norrbotten eller Västerbotten som de bor.

Vad inspirerar dig mest just nu?

Kulturupplevelser! Och hur kreativa entreprenörer nu satsar allt för att ge liv till de mötesplatser och upplevelser som vi saknat under denna pandemi. Ett annan superkonkret inspirationskälla är också Brené Browns podd Dare to Lead. Tips!

Till sist, vad är det bästa med att jobba på Piteå Science Park?

Kraften i många olika perspektiv under ett och samma tak. Hur vi genom bredden i allt som vi gör och alla de projekt som vi driver kan bidra till näringslivsutveckling, nya mötesplatser och upplevelser som utvecklar norra Sverige. Att få vara en del i det, det är det bästa med att jobba på Piteå Science Park!

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2023-08-17

Två spännande utbildningar till företag i höst

I samarbete med Berghs School of Commucation erbjuder vi två spännande utbildningar till företag i höst, Facilitering och AI i kreativa processer.

2023-09-20

Goda insikter nr 1

Nu startar vi upp en serie av nyhetsbrev där vi kommer att dela med oss mindre av nyheter men mer av vår vardag och de insikter och reflektioner vi får i vårt arbete och i mötet med andra. Häng med! Prenumerera på brevet via vår sida på L…

2023-09-18

ForskarFredag i Piteå 2023

Nu är det snart dags för årets upplaga av ForskarFredag – veckan som vill få dig att upptäcka hur spännande forskning är.

Visa allt aktuellt