Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

06 september 2021, Nyheter

Rekordstort intresse för att delta i Go Business inkubatorprogram

Förra veckan stängdes ansökan till höstens upplaga av Go Business inkubatorprogram och verksamhetschefen Andreas Eklund konstaterar att de har fått in fler ansökningar än någonsin.

Go Business verksamhetschef Andreas Eklund

Rekordstort intresse för att delta i Go Business inkubatorprogram

Förra veckan stängdes ansökan till höstens upplaga av Go Business inkubatorprogram och verksamhetschefen Andreas Eklund konstaterar att de har fått in fler ansökningar än någonsin.

– Det här är det största söktrycket som vi har haft hittills vilket känns riktigt roligt. Vi har ökat både antalet sökande och antalet orter som de sökande är verksamma på.

Go Business har kontor i Luleå, Piteå och Skellefteå men erbjuder företagare från hela Norrbotten och Västerbotten att delta i det digitala inkubatorprogrammet. Den här omgången har söktrycket varit extra stort från de orter där Go Business inte finns fysiskt.

– Pandemin har faktiskt hjälpt oss på traven genom att skynda på den digitala utvecklingen. Vi ser att fler känner sig bekväma med vårt digitala arbetssätt och ser det som en möjlighet till att delta snarare än ett hinder, säger Andreas Eklund.

Inkubatorn vänder sig till kreativa och nytänkande entreprenörer och många som deltagit historiskt är tjänsteföretag som tillför ett stort värde till platsen de verkar på. Till exempel musiker, kulturentreprenörer, yogalärare, upplevelseproducenter men även produktinnovatörer med hållbara affärsidéer.

– Vi är glada över det stora söktrycket eftersom småföretagarna inom dessa branscher är och kommer att vara så viktiga för norra Sverige nu och i framtiden. De är betydelsefulla inte minst för att unga människor ska ha förebilder som visar att det är möjligt att leva på sin passion här i norra Sverige.

Den 13 september presenteras vilka företag som blivit uttagna till att delta i Go Business inkubatorprogram hösten 2021.

Piteå Science Park äger och driver Go Business som finansieras av Europeiska Regionala utvecklingsfonden, Region Norrbotten, Skellefteå kommun, Piteå kommun, Luleå kommun och Sparbanken Nord.

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2023-05-29

Installation av konstverk där Solvåg möter ljudvåg

Välkommen till ”Piteå Öppen Form Paviljong av Luft”, en ljudinstallation, skapad av konstnären Robert Curgenven, och en hyllning till Solvågs svepande fysiska arkitektur. Torsdag den 1 juni kl 12:30 – 13:30.

2023-05-25

Nio skarpa affärsprofiler inspirerar entreprenörer

Level Up är Go Business evenemang där företagen som deltar i inkubatorn får pitcha sina affärsidéer för en extern expertpanel. Nu är det klart vilka som kommer att ingå i årets första Level Up-panel. –Vi kan stolt presentera nio …

Visa allt aktuellt