Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

13 oktober 2021, Nyheter

Studio Acusticum satsar stort på hybridevenemang

Studio Acusticum satsar stort på hybridevenemang

I veckan offentliggör Studio Acusticum sin fortsatta satsning på hybridevenemang som innebär att utvalda konserter och föreställningar kommer att erbjudas både live på plats och digitalt via konserthusets webbplats.

– Vi har en idag en stor publik som följer våra digitala sändningar på nätet och det är verkligen uppskattat, säger producenten AnnaCarin Johansson

Programmet som kommer att erbjudas i hybridformat under hösten innehåller akter som Vera Vinter, Ken Rings avskedsturné, Loney Dear, Chris Kläfford och Jazz på svenska med Anders och Jens Johansson. Konserterna streamas via konserthusets webbplats, betalning sker med Swish och en digital konsertbiljett kostar 90 kronor.

– Kulturtillgång är en mänsklig rättighet och nu har vi på allvar chans att kunna uppfylla den rättigheten, vilket är superkul. Det kommer alltid att finnas fler människor utanför konserthuset än inom dess väggar, säger konserthuschefen Roger Norén

Studio Acusticum har jobbat med digitala sändningar i mer än tio år och är känt som ett av de mest digitala konserthusen i Sverige. Under pandemin ställde konserthuset om hela sin verksamhet till digitala produktioner. Intresset för att ta del av det digitala utbudet har varit rekordstort och produktionerna har setts mer än en halv miljon gånger.

– Vi har aldrig nått ut till så många människor som vi har gjort under pandemin tack vare våra digitala sändningar. Det är därför vi gör den här satsningen för att det är en möjlighet som vi vill fortsätta att ta vara på, nu när det känns som att publiken på riktigt är redo, avslutar Roger Norén.

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2021-10-07

Vår nya vd Henrik Bucht

I den här intervjun får ni veta mer om Henrik Buchts bakgrund, erfarenheter och vad han ser för potential med Piteå Science Park. 

2021-09-06

Rekordstort intresse för att delta i Go Business inkubatorprogram

Förra veckan stängdes ansökan till höstens upplaga av Go Business inkubatorprogram och verksamhetschefen Andreas Eklund konstaterar att de har fått in fler ansökningar än någonsin.

2021-06-10

Nytt analysverktyg skapar förutsättningar för innovation

Ett digitalt analysverktyg som snabbt ger företag koll på sina förutsättningar att lyckas med innovation. Det lanseras idag av projektet Intersective Innovation. 

Visa allt aktuellt