Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

22 oktober 2021, Nyheter

Möt AnnaCarin Johansson producent på Studio Acusticum

AnnaCarin Johansson producent på Studio Acusticum

Säg hej till AnnaCarin Johansson producent på Studio Acusticum!👋

Möt människorna som jobbar på Piteå Science Park. Nu är det dags att lära känna AnnaCarin Johansson producent på Studio Acusticum.

Hur är läget på Studio Acusticum?

Jomen det är finfint, lite chockade över att snön är här, men det sägs ju att vintern är på G.

Nu får ni ta emot publik på plats igen, hur känns det?

Det är ju sjukt roligt, det är härligt att träffa all publik fysiskt igen och alla vi möter är glada över att äntligen få vara här igen.

Utan att jinxa så känns det som att människor är mer sugna på kultur nu än någonsin, märker ni av det?

Alltså det här med att jinxa gör vi inte. Men publiken är peppade på kultur, det är tydligt. Det är många frågor och framför allt är alla så glada att vara här igen.

Och nyss gick ni ut med att ni kommer att fortsätta satsa på hybridevenemang, berätta mer…

Yes, vi kommer att köra digitala sändningarna på vår egen playkanal – Studio Acusticum Play som hela tiden är under utveckling. Det är så roligt att tillgängliggöra kulturen för de som inte har möjlighet att vara på plats i konserthuset på grund av en eller en annan anledning. Vi tror verkligen att den här formen av konserter är här för att stanna och det är kul att vara en del av den utvecklingen. Under hela pandemin har vi sänt digitala konserter och långt före pandemin gjorde vi våra första hybridsändningar. Den första sände vi 2010 och det var en föreställning med Cirkus Cirkör som då gick ut till hela Folkets Hus och Parkers biografnät.

Kan du dela med dig av något spännande Acusticum Moment då allt inte riktigt gick som det skulle?

Alltså den gången då vi tänkte att vi ska göra en cool grej med en massa höbalar i samband med en konsert som skulle vara i Black Box. Vi fyllde foajén och hela entrén in med höbalar och byggde lite väggar osv. Problemet var bara att när vi kom hit på morgonen för konsertdagen så luktade det mögligt hö i hela konserthuset och den personal som hade lite anlag för hösnuva blev supersnuvig. Det var ett Acusticum Moment som publiken aldrig fick uppleva. De fick så klart uppleva något annat mysigt i stället.

Studio Acusticum är ju kända för sina kringarrangemang, vilket är du mest stolt över?

Oj, vi har gjort många olika, men jag tycker att en av de roligaste vi gjorde var när vi var ute i -27 grader och Roger tog upp motorsågen för att ta ner lite träd för att vi kommit på att vi ville ha en vinterträdgård i Black Boxen. Snyggt, enkelt och kallt.

Jag har också hört att ni skämmer bort artisterna backstage, Miriam Bryant fick bland annat en fiskdamm när hon uppträdde hos er på sin födelsedag?

Japp, första gången hon var här så fyllde vi logen och gjorde ett barnkalas med ballonger och så. Det är roligt att bjuda artisterna på något oväntat. Vi har även återvändande turnérande sällskap som kommit in i foajén och utbrustit – DET ÄR HÄR NI HAR SÅ GODA BISKVIER! Det är minnet av Piteå. 😃

Din bästa konsertupplevelse?

Också svårt att säga, jag tror det är nån från när jag var liten och var på festival. Jag såg Chemical Brothers när jag var typ 17 på Hultsfredsfestivalen och det var helt magiskt. Men en annan festival som var helt sjukt bra var en i Bilbao, Spanien där vi var på festival och såg både Kraftwerk och Jamiroquai, grymt. Älskar livekonserter, men det bästa med dem är egentligen publikljudet. Kan ni tänka er nåt bättre än att höra publikens applåder och jubel? Det är härligt.

Till sist, vad får vi inte missa från det som är kvar av årets program?

Det är mycket, jag själv ser massor fram emot Loney Dear som är nu i slutet av oktober. En annan konsert som vi försökt få till länge som är nu den 13 november är bröderna Johansson som spelar deras pappa Jan Johanssons musik. Alltså vem har inte hört ”Visa från Utanmyra” och önskat att få höra den live någon gång? Det blir nog en magisk kväll.

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2023-11-30

Framgångsrika affärsprofiler coachar entreprenörer

Höstens Level Up-panel är spikad! Go Business inkubatorprogram har sedan några år tillbaka avrundats med en expertpanel som ger deltagarna i programmet en ny vinkel på deras affärsidéer. Nästan som Draknästet men med fokus på entreprenö…

2023-11-27

Samhällsutvecklingen i norr behöver passionerade entreprenörer / Digitala huben Go Business vinner pris i Europa för sin digitala omställning

De passionerade entreprenörerna som vill leva sin dröm och som gör skillnad på de platser och samhällen där de verkar deltar i Piteå Science Parks digitala hub Go Business. Med ett resultat så bra att Go Business vunnit priset för den bä…

2023-11-17

Saab och Hitachi Energy går in i Collab Composite

Hållbara material efterfrågas av stora aktörer internationellt och i Piteå finns världsledande producenter och forskning inom fiberkompositer. I april i år initierades därför ett samarbete, Collab Composites, mellan Piteå Science Park och…

Visa allt aktuellt